7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kadın Aktivite Merkezi'nden konser

KADIN AKTİVİTE MERKEZİ'NDEN COŞKULU KONSER

Kırşehir Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından ortaklaşa düzenlenen ney, gitar ve bağlama kurslarının bitiminde, yaklaşık 60 kişiden oluşan "Kadın Aktivite Merkezi Kursiyerleri" konser programı düzenlendi.

Kültür Sitesi'nde düzenlenen konser programına Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erdal Gürsoy, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kadın Aktivite Merkezi'nin sosyal alanda büyük bir eksikliği giderdiğini belirterek, "2009 yılında toplam 985 bayanın yararlandığı Kadın Aktivite Merkezi'nde bağlama, gitar, ney, step, aerobik kursları devam etmektedir. 2010 yılın ilk 5 ayında yaklaşık 500 bayan bu merkezden yaralanmıştır. Hedefimiz 2010 yılı içerisinde Kadın Aktivite Merkezinden yararlanan bayan sayısını 2 bine çıkarmaktır. Step, aerobik, 7 gün boyunca 6 seans, bağlama, ney ve gitar kurslarımız haftada 3 gün olarak sürmektedir" şeklinde konuştu.

İlerleyen dönemlerde yeni açacakları kurslar ile bayanların, Kadın Aktivite Merkezimizden daha aktif yararlanmaya davet eden Bahçeci, "Önümüzdeki yıllarda hedefimiz aktivite merkezimizi daha güzel bir mekânda özellikle meslek eğitim kursları açısından çok farklı ve aynı zamanda üretim yapabilen, el emeği ile bir şeyler üretebilen bir merkez haline getirebilmektir. Hep birlikte Kırşehir'imizi Anadolu'nun parlayan bir yıldızı haline getireceğiz. Yeni istihdam alanları ile sosyal tesis ve alanları ile çok güzel bir Kırşehir oluşturmak en büyük hedefimizdir" şeklinde konuştu.

Başkan Bahçeci'nin konuşmasının ardından Kadın Aktivite Merkezi kursiyerleri çeşitli yörelere ait halk oyunu gösterileri, ney, bağlama ve gitar konseri gerçekleştirerek, başta protokol olmak üzere salonu dolduran kalabalığa coşkulu ve eğlenceli anlar yaşattı.

KADIN AKTİVİTE MERKEZİ'NDEN COŞKULU KONSER
KADIN AKTİVİTE MERKEZİ'NDEN COŞKULU KONSER
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 17:54:04
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 18:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?