8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kadın çiftçiler yarıştı

KIRŞEHİRLİ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Kadın çiftçiler arasında dayanışmayı sağlamak ve kendilerine olan güveni artırmak amacı ile yapılan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasının Kırşehir ayağında, Akpınar İlçesi Alişar Köyünden katılan Elmas Garip birinci oldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen, Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi yarışmasında, Kırsal alandaki kadın çiftçilere götürülen yayım faaliyetlerinin sonuçlarını görmek, kadın çiftçiler arasında dayanışmayı sağlamak hedefleniyor.

Bu yıl 8'ncisi düzenlenen yarışmanın formatı değiştirilmiş ve "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasına, Kırşehir merkez ve ilçelerden toplam 12 yarışmacı katıldı. Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Hasan Özçelik tarafından yarışma ve yarışma kuralları hakkında bilgi verildi.

Yarışmaya Akpınar İlçesi Alişar Köyünden katılan Elmas Garip birinci, Kaman İlçesi Hamit Beldesinden katılan Servet Turgut ikinci, Merkez Karalar Köyünden katılan Yıldız Yıldırım üçüncü oldu. .

Yarışmada birinci olan yarışmacıya, İlci Tarım İşletmesinden 4 adet altın, Yarışmada ikinci olan yarışmacıya, Mucur Ziraat Odası Başkanlığı'ndan 2 adet altın, üçüncü olan yarışmacıya, yine İlci Tarım İşletmesinden 1 adet altın hediye edildi.

Yarışmaya katılan diğer tüm yarışmacılara da Altınışık Süt ve Süt Ürünleri A.Ş. ve Nur Tarım Ürünleri İthalat ve İhracat Şirketinden hediye paketleri verildi. Yarışmada birinci olan yarışmacı Elmas Garip, 26 Nisan 2011 tarihinde Karaman ilinde yapılacak olan Bölge Finalinde Kırşehir'i temsil etme hakkında kazanmış oldu. Yarışmanın bölge birincilerinin katılacağı Türkiye finali ise Erzurum ilinde yapılacak.

KIRŞEHİRLİ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 13:51:01
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 14:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?