2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kadın çiftçiler yarıştı

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kadın çiftçilere yönelik yarışma sonuçlandı.

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek ile şube müdürleri ve kadın çiftçiler katıldı.

Yarışma öncesinde konuşan İl Müdürü Ömer Şimşek, kadın çiftçilere yönelik 5 yıldır yarışma düzenlediklerini ve talebin iyi olduğunu belirterek, "Kadın çiftçilerimizin de üretime faydası olması bizleri mutu ediyor. Kadın çiftçilerimize yarışmaya katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yarışmacılarımızın 8 Mart Dünya Kadılar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçilerek, merkez ve ilçelerden 9 guruptan oluşan 18 yarışmacı yarıştı. Yarışma sonucunda Mucur İlçesi'ne bağlı Kurugöl Köyü'nden yarışmaya katılan Sevda Cebeci, Beyhan Acar' dan oluşan ekip birinci, İkizağıl Köyü'nden katılan Fatma Lafcı, Ülker Lafcı'dan oluşan ekip ikinci, Boztepe İlçesi'ne bağlı Yenidoğanlı Köyü'nden katılan Sevim Yılmaz, Gülay Arkan' dan oluşan ekip üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan ekibe İl Müdürü Şimşek tarafından 1'er adet 37 ekran televizyon, 1'er adet küçük altın ve çeşitli hediye paketleri verildi. İkinci olan ekibe 1'er adet 75 YTL'lik hediye çeki ve çeşitli hediye paketleri verilirken, üçüncü olan ekibe de 1'er adet 50 YTL'lik hediye çeki ve hediye paketleri verildi.

Yarışmada birinci olan ekibin 18 Nisan tarihinde Aksaray'da yapılacak olan bölge yarışmasına katılacakları ve bölge yarışmasında alacakları dereceye göre de İstanbul'da yapılacak Türkiye finaline katılacaklarını bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?