8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kahveydi, kültür evi oldu!

Kırşehir'de altı yıldır kahvehanecilik yapan Bekir Semiz(49) kamusal alanda sigara yasağının çıkması ile birlikte sigarayı bıraktığını söylerken, sahibi bulunduğu kahvehaneden sigaraya savaş açtı.

Günde bir paket sigara içen Semiz, sigara yasağı ile birlikte sigarayı tek kalemde hiçbir tedavi görmeden bıraktığını kaydederek, "Ahi Evran Mahallesinde kahvehane işletiyorum. Ben günde bir paket sigara içiyordum. Müşterilerim ise oyun başına iki paketten fazla sigara tüketmekte idi. Yasakla beraber sigarayı bırakma kararı alarak dükkanımı boyattım. Daha önceleri altı ayda bir boyattığım dükkanımı 2008 yılından beri boyatmıyorum. Yasak sigarayı bırakmak isteyen ve bırakamayanlara inanıyorum ki ders oldu" dedi.

Dükkanını kültür evi haline dönüştürdüğünü de ifade eden Semiz, "Hem ben kurtuldum hem de ailem eve gittiğimde üzerimde oluşan kötü kokudan kurtuldular. Yapılan uygulamadan ziyadesi ile memnun oldum. Umarım bırakmak isteyenlerde bu yasaklı durumu fırsat bilirler. Sigara yasağından beri ayda bir kitap okumayı tavsiye edebilirim. Sigarayı bırakmam benden bir şeyler götürmedi ama bana kazanç sağladı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 18:02:43
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 18:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?