2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kaman'a Hükümet Konağı yapılacak

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, Mart 2008'de Kaman Hükümet Konağı binasının yapılacağı arsa için başlatılan kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

6 bin 300 metrekare alana kurulacak olan Kaman Hükümet Konağı binasının, Kaman'ın çehresini değiştirecek görünümüyle 2008 yılı yatırım programına alındığı ve önümüzdeki günlerde inşaatın başlatılabilmesi için ihaleye sunulacağı kaydedildi.

Hükümet konağı için tespit edilen Atatürk Caddesi üzerindeki 6 bin 300 metrekarelik arsa için uzlaşma ve mahkeme tarafından belirlenen bedellerle kamulaştırıldığı bildirildi. Kamulaştırma bedeli olarak mülk sahiplerine 1 milyon 97 bin 34 YTL ödendiği öğrenilirken, Hükümet Konağı'nın 2008 yılı yatırım programına alındığı ve proje çalışmalarının bitirilmesini müteakip bu yıl içinde ihale edileceği bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, yeni yapılan Hükümet Konağı binasının vatandaşa daha kaliteli bir hizmet sunma açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Kaman halkı, şimdiye kadar dağınık binalarda almış olduğu hizmeti, bundan sonra tek bir binada derli toplu bir şekilde alacak. Vatandaşlara hizmetlerin verilmesi sadece binayla mümkün değildir. Binanın içinde hizmet veren kamu personelinin niteliği ve vatandaşa yaklaşımı çok büyük önem arz etmektedir. Kamu yöneticileri ve görevlileri artık her şeyin vatandaş için olduğu bilinciyle vatandaşa hizmet etmek için çalışmaktadır. Bunun da Türkiye'de kamu hizmetlerinin gerçekleşmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 15:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?