7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kaman'a yeni hükümet konağı

KAMAN'A YENİ HÜKÜMET KONAĞI

Kırşehir'in Kaman İlçe Hükümet Konağı'nın, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte bu yaz ihalesi yapılıp temelinin atılacağı bildirildi.

Belediyenin eski ambarlarının olduğu alanda yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla yeri belirlenen Kaman Hükümet Konağı'nın projesi Milletvekili Arslan'ın girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olan KİPTAŞ tarafından hazırlanarak Kırşehir Bayındırlık İl Müdürlüğüne teslim edildi. 2006 yılının Mart ayında başlatılan ve 21 Ağustos 2008 yılında tamamlanan Kaman Hükümet Konağı arsasının kamulaştırma işlemleri için mülk sahiplerine 1 milyon 100 bin TL harcandı. 6 bin 300 metrekare alan üzerine yapılacak olan ve mimari özelliği bakımından oldukça modern ve kullanışlı olması için çaba harcanan Kaman Hükümet Konağı ile ilçedeki dağınık haldeki kamu kurumları tek çatı altında toplanarak halka daha iyi ve hızlı hizmet sunulmasının amaçlandığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde, Hükümet Konağının yapılacağı arsa üzerinde Bayındırlık Bakanlığı ile İl Müdürlüğünden gelen teknik personelin jeolojik etüt çalışması yaptığını belirten Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Hükümet Konağımızın yapımı konusunda bir takım ufak eksiklikler var. İnşallah onlar da çözümlendikten sonra ihale aşamasına geleceğiz. Şuanda Bayındırlık İl Müdürlüğümüz proje üzerinde çalışıyor. Perşembe günü ilgili teknik personel tarafından jeolojik etüt çalışması yapıldı. Bu yaz temelini atacağız. Bu konuda kararlıyız" dedi.

KAMAN'A YENİ HÜKÜMET KONAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:27:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 10:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?