7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kaman'da çiftçilere eğitim

KAMAN'DA ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Kırşehir'in Kaman İlçe Tarım Müdürlüğünce, Kargın Selimağa'da eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Kaman İlçe Tarım Müdürlüğünden alınan bilgilere göre kış döneminde çiftçi eğitim ve yayım hizmetlerine ağırlık verildiği belirtildi. Yapılan eğitim çalışmalarında başta tarımsal desteklemeler olmak üzere, tarım ve hayvancılıkla ilgili her türlü konu hakkında çiftçilerin bilgilendirildiğini söyleyen İlçe Müdürü Ersin Öğülmüş, 2009 yılında 82 toplantı düzenleyerek bin 324 çiftçinin eğitildiğini belirtti.

Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışmasında çiftçilerin Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Öğülmüş, "Son olarak köy muhtarının katkısı ve çabasıyla yaklaşık 25 çiftçinin katılımıyla Kargın Selimağa Köyünde eğitim ve bilgilendirme çalışması yaptık" dedi.

Zirai desteklemeler, tarla faresi ile mücadele, zirai ilaçlama, hayvancılık ve çiftçilerin sorularıyla belirlenen gündeme ilişkin açıklamalar ve bilgilerin verildiği toplantıda jandarma tarafından da hayvan sevkıyatları, hayvan kaçakçılığı ve hırsızlığının önlenmesi ve anız yakılması konularında çiftçiler uyarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:10:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe can IP: 89.0.161.xxx Tarih : 6.02.2010 16:27:34

bütün hemserilerimi saygi ve sevgilerimle selamlarim.cok güzel bir baslangic insallah devami gelir.meslek ici egitim cok önemli birsey.kalkinma bilim ve teknolojiden gecer.tarimda  böyledir.ben almanyada yasiyorum.buraya yeni geldigimde beni sok eden birsey gözlerimle gördüm.alman ciftciler senede iki ürün aliyorlar enaz,.bazi üründallarinda üc defa alabiliyorlar.ben kaman tepeköylüyüm.