7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kamanlı avcılar sertifalanıyor

KAMANLI AVCILAR SERTİFALANIYOR

Kırşehir'in Kaman ilçesinde bilinçli avcı sayısı artarken, Kamanlı avcılar sertifikalanıyor.

Kaman Avcılar, Atıcılar ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ve Kaman Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 7.si düzenlenen ve ilçedeki her kesiminden av meraklısının yoğun ilgi gösterdiği Avcı Eğitim Kursu'ndan bu güne kadar 216 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Kaman Avcılar Derneği'nin talebi üzerine Kaman Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından desteklenen 7. Avcı Eğitim Kursunu tamamlayan kursiyerler için bir tören düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, Kaman Avcılar Derneği Başkanı Muhtar Osman Çelik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Beşler Tekinaslan ile çok sayıda kursiyer katıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, "AB standartlarında doğaya ve av hayvanlarına saygılı avcı yetiştirmek için bu kursları düzenliyoruz. Kanun gereği artık bu kurslara katılmayan av meraklılarına av tüfeği ruhsatı ve avcılık belgesi verilmiyor. Şuana kadar Kırşehir genelinde toplam 28 kurs düzenledik. Bu kurslardan 7'si ise Kaman'da açıldı. Kurs için çok talep gelmekte ve bizde Kaman Avcılar Derneğimizin talebi üzerine buradaki kursları düzenledik" dedi.

Kaman'da 216 avcının sertifika almaya hak kazandığını söyleyen Karaca, bu sayının il genelinde 932'ye yükseldiğini bildirdi. Karaca, "2010 yılı içerisinde Çağırkan Kasabasındaki Baranlı Dağı eteklerine 350 adet keklik saldık. Süne ve keneyle mücadelede etkili olan kekliklerin doğal dengeye çok faydası var. 2011 yılı içersinde de doğaya keklik bırakacağız ve avcılarımızın bunları avlamamalarını ve yasak olan bölgeye giriş yapanları da yetkililere bildirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Avcılar, 32 saatlik kurs boyunca İl Çevre ve Orman Müdürlüğü elemanlarından teorik ve uygulamalı ders gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 14:07:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 14:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?