7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kamu-Sen şiddeti kınadı

Kamu-Sen Şubesi üyeleri, kamu çalışanlarının şiddete maruz kalmasını protesto etti.

Cacabey Meydanı'nda toplanan Kamu-Sen’e bağlı sendikalar kamudaki şiddet olaylarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Sendikalar adına konuşan Kamu-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk:

“Memurlarımız, büyük bir dışlanmışlık ve ihmalle karşı karşıyadır. Kamu çalışanları düşük maaşla, elverişsiz ortamlarda adeta bir sefalet içerisinde hizmet vermeye çalışırken, sahip oldukları haklar, bir diğeri ile aynı değildir. Kamu çalışanlarını bile ayırarak, farklı hukuki normlara tabi tutarak, ben adilim, haktan yanayım, bu ülkeyi iyi yönetiyorum diyebilir misiniz? Bugün ne yazık ki, sözleşmeli personelin hayatı bir drama dönüşmüştür. Hiç kimse Türkiye Kamu-Sen’in 400 bin üyesini yok sayarak, bizim yerimize karar veremez. Hiç kimse bizlere kendi kararlarını dayatamaz. Şundan emin olunsun ki hiç kimse bizim olduğumuz hiçbir platformda memurları pazarlayamaz; buna izin vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Türk, son günlerde yapılan zamları da eleştirdi ve şu şekilde konuştu: “Yıllardır uygulanan yanlış ücret politikalarına 'dur' demek için, İnsan onuruna yaraşır bir hayat için, toplu sözleşme hakkımızı sonuna kadar kullanmak ve haklı taleplerimizi kabul ettirmek için protesto ediyoruz. Bu buluşmaya gelen tüm üyelere ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Eylemlerimiz daha güzel yarınlara kavuşmak içindir. Eylemlerimiz, memurları yok sayan, yok etmek için gün sayanlara büyük bir derstir.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 16:08:35
Güncelleme :9 Mayıs 2012 Çarşamba 09:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?