2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Ahi Evran Üniversitesine bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Kızılay'ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin isteği üzerine fakülte binasının içerisine kan bağışı merkezi kuruldu. Kan bağışında bulunmak isteyen üniversite öğrencileri, kan bağışının yapıldığı odanın kapısında uzun süre sıra bekledi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mahmut Yılmaz ve Fakülte Genel Sekreteri Emin Kuzu'nun da katıldığı kan bağışı kampanyasına, özellikle bayan öğrencilerin ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı.

Dekan Yardımcısı Mahmut Yılmaz, öğrencilerin talebi üzerine kan bağışı kampanyasına destek vermek istediklerini ve mutlu olduklarını belirterek, "Okulumuzda ilk defa böyle bir kampanya başlatıldı.Öğrencilerimizin büyük isteği oldu ve kendilerini kırmayarak Kızılay-Üniversite işbirliği ile böyle bir kampanya başlattık. Öğrencilerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kan bağışının örnek bir davranış olduğunu söyleyen öğrenciler, "Ülkemizde birçok vatandaşın faydalanması için kan bağışında bulunduk. İnşallah faydalı olur" dedi.
Sabah saatlerinde başlayan kan bağışı kampanyasının gün boyu süreceği bildirilirken, kampanya çerçevesinde 2 saatte 120 ünite kan bağışında bulunulduğu kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 16:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.227.69.xxx Tarih : 22.03.2008 00:02:51

Ben olsam kızılaya kan vermezdim.. cünkü kızılaya verilen kanlar boşuna ben gecen sene ankara caddesinde kızılaya kan verdim. bu sene babama kan lazım oldu kızılaya gittim. kan yok dediler.. ee o kadar alınan kan ne oldu dedim. onlar kayseriye gitti.. Kızılayı kırşehire neden kurdunuz o zaman dedim. terslediler.. boşuna kızılaya kan vermişim.. siz siz olun araştırın. öyle verin kan bu başka bişeye benzemez..