2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kaplıca Festivali 20 Temmuz'da

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Bulamaçlı Kaplıcası Festivali' için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Çiçekdağı Belediye Başkanı Cahit İşler, belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan 'Bulamaçlı Kaplıcası Festivali ve Pilav Günü'nün 20 Temmuz 2008 Pazar günü Çiçekdağı Çarşı Meydanı'nda yapılacağını söyledi.

Gün boyunca devam edecek olan festival için belediyenin yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiğini ifade eden İşler, festivalle Çiçekdağı'nın ve kaplıcalarının tanıtılacağını hedeflediklerini kaydetti. Başkan İşler, "Festivaller, bir bölgenin tanıtımı için çok amaçlı işlevleri olan kültürel bir sanattır. İnsanları bir araya getiren bir memleketin düğünüdür, bayramıdır. Bu sebepten kişilerin değil, toplumun malıdır. O toplumu oluşturan fertlerin de bunları bilmesi ve destek olması gerekir" dedi.

Festival kapsamında sünnet şöleni de gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan İşler, "İlçemize sosyo-ekonomik yönden baktığımızda gördüğümüz tablo hiçte müspet olmayacaktır. İş imkanlarının sınırlı olması sebebiyle işsiz vatandaşlarımızın çokluğu dikkat çekmektedir. Sünnetlik çocukların tüm masraflarıyla birlikte sünnet ettirilmesi hususunu festival gündeminde değerlendirdik. Daha önce 200'e yakın çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu yılda yaklaşık 60 çocuğumuzun sünneti yapılacak. Yüce dinimizin ve de sosyo-kültürümüzün olmazsa olmazı sünnet merasiminin yapılması geleneğinin devamı için örnek teşkil edecektir diye düşünüyorum" dedi.

Festivalde ayrıca, pilav kültürünü yaşatacaklarını kaydeden Başkan İşler, "Festivalimizin ana teması olan kaplıca kültürünü yurtiçi ve yurtdışında Çiçekdağımız ile tanıtmak. Ünü yurtdışına taşmış meşhur pilavımızın unutulmaması ve her zaman hatırlanması adına festivalimize dahil edilmiş, hatta ismini vermiştir" dedi.

Festivalde ayrıca ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz'ın sahne alacağını ve Çiçekdağı halkı ile davetlilere doyasıya bir ziyafet vereceğini kaydeden Başkan İşler, "Sanatçılarımızın konserler vereceği, yemeklerin yenileceği, yarışmaların yapılacağı, çocuklarımızın sünnet ettirileceği, gülünüp eğlenileceği, Çiçekdağılı değerlerimize yaptıkları olumlu işlerden dolayı hediyelerin verileceği festivalimiz, tüm hemşerilerimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?