7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Karahıdır'da su sorunu çözüldü

Kırşehir merkeze bağlı Karahıdır Kasabasında yaşanan su sorunu, Belediye Başkanı Ahmet Sungur'un gayretleri ile çözüme kavuştu.

Belediye tarafından kasabaya 5 kilometre uzaklıkta bulunan 'Buzluk Dağı'nın eteklerinde yapılan sondaj çalışmaları sonuç verirken, açılan kuyudan 20 lt/sn su çıkarıldı. Kasabada yaşanan su sıkıntısının giderilmesine ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Sungur, "Kasabamızda aylarca su sıkıntısı yaşadık. Vatandaşlarımız son derece sabırlı davrandı ve bizlere bu sıkıntının çözümü noktasında zaman verildi. Kasabanın su ihtiyacını daha önce 'Çatal Çeşme Mevki' adı verilen yerdeki kuyulardan sağlıyorduk. Ama, burada suyun çekilmesi ve üç ayrı motorun çalışması ile oluşan aşırı elektrik gideri nedeniyle belediyemiz oldukça büyük sıkıntı yaşadı. Bu sıkıntı vatandaşlarımıza yansıdı. Sıkıntının çözümü için yeni kuyu arayışına girdik ve sıkıntıyı çözdük " dedi.

Yeni açılan kuyuda elektrik giderinin düştüğünü ve kasaba halkına daha sağlıklı su sunduklarını ifade eden Başkan Sungur, " Çatal Çeşme Mevkiinde yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için kasabaya 5 km uzaklıktaki Buzluk Dağı eteklerinde sondaj çalışması başlattık. Aylarca su aradık ve nihayet açılan bir kuyudan 20 lt/sn su çıkarıldı. Buzluk Dağı eteklerinde açılan sadece bir kuyu ile kasabamızın su sorunun kökten çözdük. Yerin altından 1900 metre yeni hat döşeyerek suyu kasabamıza getirdik. Suyla ilgili gerekli analizler yapıldı ve son derece sağlıklı olduğu ortaya çıktı " dedi.

Kasabanın yıllardır süren su sıkıntısını gidermekten dolayı mutlu olduklarını da kaydeden Başkan Sungur, kasaba halkının da taktirini topladı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit ceyhan IP: 85.104.12.xxx Tarih : 14.01.2009 20:36:36

tesekür başkanım kimler geldi geçti su sorunu çözemedi ama başkanımızsa tesekür ederim yani calısan kazanır o da ahmet sungur gercekten hakkını verdi karahıdır kasabasına en büyük sorunumuz suydu oda hal oldu senden allah razı olsun başkanım biliyorum daha cok seyler yapacaksın karahıdırı karahıdır yapacaksın ama maddi gücümüz olmadıgından yavaş yavaş yapacaksın insallah 2009da tekrar baskan olursun ve kırsehirden kamandan mucurdan daha iyisini karahıdır kasabasına yacagına eminim sen calıstın kazandın 2009 da başkan ahmet sungur deli mehmetlerden HALİT CEYHAN