4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kardeşlik Anlaşması imzalandı

Kırşehir Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Güzelyurt bölgesi ile kardeş şehir anlaşması imzaladı.
 
Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır'ın geçtiğimiz yıllarda KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile görüşmesi sonrasında kardeşlik kararının alınmasının ardından, Kırşehir Belediye Meclisi hem de Güzelyurt Belediye Meclisi tarafından alınan kararla iki kent arasında kardeşlik anlaşması imzaladı. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile eşi Tijen Özçınar ve Güzelyurt Belediye Meclis üyelerinden Benim Cemal, Esma Güneş ve Uğur Saygılı tarafından Kırşehir'e bir ziyaret gerçekleştirilirken, heyet öncelikle Belediye Başkanı Halim Çakır'ı makamında ziyaret etti. Başkan Çakır tarafından ziyaret anısına Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar'a Kırşehir'in tarihi ve turistik mekanlarını tanıtıcı resimler ve onyx taşından işlenmiş vazolar hediye edildi.
 
Güzelyurt heyeti, Başkan Çakır'ın hemen ardından Vali M. Lütfullah Bilgin'i de makamında ziyaret ederek, Kırşehir'in tarihi, ekonomik, eğitim ve kültürel yanları ile ilgili bilgiler aldı. Vali Bilgin, ziyarette yaptığı konuşmada özelikle yavru vatan KKTC ile olan diyaloglarının her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti. KKTC ile olan tarihi bağların daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Bilgin, "Kardeşliğimizin ilimize, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
 
Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar ise tarihi ve kültürel anlamda zengin bir yapıya sahip olan Kırşehir ile kardeş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Anadolu'nun tarih ve medeniyet yüklü kenti olan Kırşehir ile kardeş olmaktan dolayı kendimizi şanslı ve bahtiyar hissediyoruz. Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Aşıkpaşa gibi ilim ve gönül erlerinin yaşadığı bir kentte bulunmak dahi bizleri heyecanlandırıyor. Bundan sonra ki süreçte ziyaretlerimizi daha sık gerçekleştirecek ve Kırşehir'den de kardeşlerimizi Güzelyurt'a davet edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Kardeşlik anlaşması Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde imzalanırken, törene Vali Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Emniyet Müdürü Ahmet Türker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Yaşar Bahçeci, bazı daire müdürleri ve her iki şehrin belediye meclis üyeleri katıldı. Kardeşlik anlaşmasını Kırşehir adına Belediye Başkanı Halim Çakır, Güzelyurt bölgesi adına da Belediye Başkanı Mahmut Özçınar imzaladı. Belediye Başkanı Halim Çakır, "Kırşehirliler olarak kapımızı, gönlümüzü ve en önemlisi ocağımızı Kıbrıs Türkleri'ne açmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu kardeşlik ömür boyu sürecek" değerlendirmesini yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?