6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Karla mücadele sürüyor

Kırşehir'de etki olan kar yağışı sonrasında, Kırşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, dün geceden itibaren 16 ekip ve 90 personelle görev başındaydı.

Ekipler özellikle ana arterler, hastane yolları ve okul yolları başta olmak üzere ara yollar dahil şehir genelindeki yollarda ve kaldırımlarda karları temizleyerek ulaşımın aksamadan sürdürülmesini sağladı. Çalışmaları greyder, kepçe ve kamyonlar ile sürdüren belediye ekipleri ayrıca kaldırımların temizlenmesi için kar temizleme timlerini de görevlendirdi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye olarak kış ayı için gerekli tedbirleri zamanında aldıklarını hatırlatarak; "Ekipler 24 saat hazır olarak nöbet başında bulunuyor. Dün gece saatlerinden itibaren özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ekipler hazır kıta bekleyerek çalışmalarını sürdürdü. Yağan kar nedeniyle kapanan yolları açan ekipler, yaya ve araç trafiğinin aksamaması için çalışmalarını sürdürdü. Belediye sınırları içerisinde kapalı yol bulunmuyor. Ekipler tarafından ana arterler, hastane yolları ve okul yolları başta olmak üzere ara yollar dahil şehir genelindeki yollarda ve kaldırımlarda karları temizleyerek ulaşımın aksamadan sürdürülmesi sağlandı. Kar temizleme çalışmasını yürüten ekipler, meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak kar yağışının gün boyu etkili yağabilecek olması ve olası yol kapanmalarına karşı her an hazır bir şekilde bekliyorlar." dedi.

Bahçeci, öğle saatlerinde etkisini yitirmesi beklenen yoğun kar yağışı içinde şimdiden tedbirlerini alındığını söyleyerek, oluşabilecek buzlanmalara karşı da tüm sürücüleri uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 15:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?