6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Karneleri alıp tatile koştular

Kırşehir’de 2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılı birinci kanaat dönemi tatili başladı. 161 okulda 45 bin 212öğrenci ve 3 bin 212 öğretmen tatile girdi.

Resmi tatil töreni 395 öğrencisi ve 30 personeli bulunan Aşık paşa İlköğretim okulunda yapıldı. 1. Kanaat dönemi sonu programının açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mahmut Ünsal:” Karne töreninin okulumuzda yapılması bizleri gururlandırdı. Okulumuzun adını Aşık Paşa’dan alıyor olması da ayrıca onur verici bir unsur. Bizler yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi yetiştirmekle mükellefiz. Notları ne olursa olsun aileler onlara hep olumlu şekilde yaklaşsınlar. Karnedeki notlarda öğrencilere soru sormak yerine kendi payınızı sorun.”dedi.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa ise velilere seslenerek:”Karneleri ile çocuklarımız iyi, kötü ya da düşük not alabilir. Bu durum başarı yada başarısızlığı göstermez. Onları sorgulamadan yardımcı olmaya çalışalım” ifadelerini kullanarak, Kırşehir diğer illere nazaran eğitimde yüksek kalitede bir il. Bu demektir ki velilerde bu noktada bilinçli.dedi.

2011 – 2012 Eğitim Öğretim yılının dönem sonu son konuşmasını ise Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden yaptı. Erden:” 4 ay önemli bir yorgunluk ile çalışıldı. Tatil kesinlikle hak edildi. Biz millet olarak çocuklarımızı çok seviyoruz. Her türlü zorluğa rağmen çocuklarınızla bir mücadele içerisinde olun. Tatil süreci içerisinde ise çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandıralım.”dedi. Program öğrencilere karne verilmesi ve öğretmenlerle yapılan toplantı ile sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 18:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?