2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kasım ayı Meclis toplantısı yapıldı

Kırşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediyenin 2009 yılı bütçesi 74 milyon 146 bin 335 YTL olarak kabul edilirken, Belediye Başkanı Halim Çakır, “Belediye olarak aldığımız her kararda vatandaşımızı ve esnafımızı düşündük” dedi.

Kırşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Halim Çakır başkanlık yaparken, toplantıya AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık'ın dışında tüm üyeler katıldı. Toplantıda ilk olarak belediyenin 2009 yılı mali bütçesi belirlenirken, Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından okunan 74 milyon 146 bin 335 YTL'lik bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Bütçe görüşmesinin hemen ardından da 2009 yılı içerisinde çeşitli hizmet alanlarında uygulanacak tarifeler Belediye Mali Hizmetler Müdürü Tekin Var tarafından okundu. 2009 yılında uygulanacak ücret tarifesine göre; ekmek, su, ulaşım gibi hizmetlerde değişiklik olmadı.

2009 yılı içerisinde ekmek 15 YKr, konutlarda suyun metreküpü 85 YKr, öğrenci ulaşım ücreti 50 YKr ve vatandaşın ulaşım ücreti ise 1 YTL olarak belirlendi. 2009 yılında uygulanacak tarifeler arasında kaçak su kullanımına ve ücretsiz broşür dağıtımına ilişkin cezalarda uygulamaya sokulurken, kaçak su kullanan vatandaşlara 750 YTL, izinsiz broşür dağıtanlara da 500 YTL ceza kesileceği bildirildi. Işıklı reklam tabelalarının metrekaresinden 40 YTL, ışıksız reklam tabelalarından da 30 YTL alınacağı ifade edilirken, yeni işyeri açacak vatandaştan da metrekare başına 1.5 YTL ücret alınacak.

2009 yılında, 2008'de olduğu gibi mezar ve defin işlemleri için ücret talep edilmeyeceği açıklanırken, su sayaçlarının da ön ödemeli sayaçlara dönüştürüleceği açıklandı. Ön ödemeli sayaç uygulaması ile abonelerin doğalgaz gibi kartla su hizmeti alacağını kaydeden Belediye Başkanı Halim Çakır, uygulamanın ilk etapta resmi kurum ve kuruluşlarda başlayacağını söyledi. Toplantıda ayrıca, imar tarifelerine yönelik detaylı bilgiyi de İmar Müdürü Nihat Sönmez verdi. Sönmez, belediye olarak Nasuhdede Mahallesi'nde bulunan belediye asfalt şantiyesi civarında 5 bin metrekare alan üzerine köpek sığınma evi yapacaklarını kaydetti.

Toplantıda son olarak Belediye Mali Hizmetler Müdürü Tekin Var tarafından, belediye personelinin KEY ödemelerine ilişkin bilgiler aktarıldı. Var, KEY ödemeleri için hazırlık yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde konunun netleşeceğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Halim Çakır, ücret tarifelerini Kırşehir halkını mağdur etmeyecek şekilde hazırladıklarını belirterek, "Belediye meclis üyelerimiz, hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için tarifeleri büyük bir titizlikle hazırladılar. Şu anda Kırşehir'de uygulanan tarifeler, komşu illerimizin uyguladığı tarifelerden çok düşük. Bütçenin hazırlanmasında ve tarifelerin oluşturulmasında emeği geçen belediye meclis üyelerimize ve belediye personelimize teşekkür ediyorum. Kırşehir'imize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?