4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kayıp Meclis üyesini bulana ödül

Kırşehir'de 11 aydır izine rastlanamayan AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'ın yerini bilen ya da görene, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 25 bin TL ödül verileceği bildirildi.

Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık, 11 ay boyunca yapılan araştırmalara rağmen bulunamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla Kırışık'ın yerini bilen ya da bulunması için somut deliller ortaya koyanlara 25 bin TL ödül verileceği bildirildi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan ve Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile birlikte kamuoyunu bilgilendirdi.

Vali Bilgin, Kırşehir'in huzurlu bir il olduğunu belirterek, "20 Mart 2008 tarihinde kaybolan belediye meclis üyesi ve ilimiz eşraflarından Hasan Kırışık'ın bulunmasına yardımcı olanlara 25 bin TL ödül verilecek. Daima devletinin yanında yer alan, kanun ve nizamlara saygılı insanların yaşadığı bir kent olan Kırşehir, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu özelliğini sürdürmektedir. Değerli hemşehrilerimizin gösterdiği bu hassasiyet nedeniyle Kırşehir, asayiş ve güvenlik açısından ülkemizin en huzurlu kenti durumundadır. Hasan Kırışık isimli bir hemşehrimiz, 20 Mart 2008 tarihinde kaybolmuş ve emniyet güçlerimizin tüm çalışmalarına rağmen kendisinden bugüne kadar haber alınamamıştır. Elbette ki olayın üzerinden uzun zaman geçmesi, konunun kapandığı anlamına gelmemektedir. Vatandaşımızın bulunması için her türlü ipucu, emniyet güçlerimizce titiz şekilde değerlendirilmektedir. Ancak hemşehrimiz hakkında şimdiye kadar herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Valiliğimizin teklifi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından bilgi, bulgu ve tanıklıklarıyla yardım ederek, bu olayın aydınlatılmasını sağlayacak kişi ve kişilere 25 bin TL ödül verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, tanıklık yapacak ya da bilgi verecek tüm vatandaşlarımızın kimlikleri kesinlikle gizli tutulacaktır. Hepimizin malumu olduğu üzere, olayların aydınlatılmasında emniyet güçlerimizin her zaman vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyacı vardır. Emniyet güçlerimizin başarısı vatandaşlarımızın onlara verdiği destek ve yardımlarla doğrudan orantılıdır.
Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan gördükleri ve duydukları olaylar karşısında kayıtsız kalmadan, 155 hattını veya (386) 214 36 75 No'lu telefonu aramalarını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan ise, bu olayın aydınlanması için savcıların emniyet teşkilatıyla birlikte çalıştıklarını belirterek, "Tabii soruşturmanın gizliliği esası nedeniyle yapılan işlemler kamuoyuna açıklanmamaktadır. Kaybolma olayının gündüz saatinde ve şehir merkezinde meydana gelmesi nedeniyle olaya tanıklık eden birilerinin olduğuna inanıyoruz. Tanıklık edecek tüm vatandaşlarımızın kimlikleri gizli tutulacaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın bilgilerini bizimle paylaşmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:26:57
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 22:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mimli IP: 78.169.129.xxx Tarih : 5.02.2009 11:14:07

 

Esrarengiz şekilde ortadan kaybolan hemşehrimiz Hasan Kırışık'ın bulunması konusunda yerel yönetimin çabalarını destekliyoruz.  Tüm ailesi ve yakınlarını acıya boğan bu kayıp olayı aradan bir yıla yakın bir süre geçmesine rağmen henüz bir ip ucuna rastlanmaması onları ziyadesiyle üzmektedir. İnsan kaybı gerçekten zor bir olay. Dileğimiz odur ki, yakınlarına müjdeli bir haberle birlikte kendilerine sabır ve metanet diliyorum.