26
Nisan
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Kazı ekibini sevindiren olay!

KAZILARDA İLK KEZ TAM PARÇA ESER ÇIKTI

Kırşehir'in bulunan Kale Höyük'teki kazılarda ilk tam eser bugün çıktı.

Kale höyük'te 17 gün önce başlatılan kazı çalışmalarında, Osmanlı dönemine ait tabakanın kazıldı ve o döneme ait parçalar çıktı.

Kazı ekibi ve öğrencilerden oluşan grubun çalışmaları sonucunda bir tarihi eser, hasara uğramadan çıkarıldı.

Kazı çalışmalarını yöneten Arkeolog Prof. Dr. Neşe Atik, "Bugün bulunan ve geç Osmanlı dönemine ait çift taraflı Güğüm'ü sağlam çıkarmak bizi sevindirdi. Doğru yerde kazı yaptık ve düzenli çalıştık. Burası höyük ve bir çok kültürü içinde barındırıyor. Yeni bulduğumuz çift taraflı Güğüm'de geç Osmanlı dönemine ait tam bir parçadır" dedi.

Kale höyüğün bir çok kültür tabakasının olduğunu söyleyen Arkeolog Atik, "Daha öncede belirttiğimiz gibi kazılarımızda çeşitli dönemlere ait parçalar var. Fakat bunların çok az olduğunu görüyoruz. Son zamanlarda bulduğumuz kalıntılara bakarak, Osmanlı ve Selçuklular döneminden sonra daha erken kültürlere ulaşacağımızı zannediyoruz. Höyüklerin bu tür sürprizleri her zaman olur" şeklinde konuştu.

kazı alanındaki çalışmaları yerinde gören Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, kazıyı yürüten ekibe, "Çalışma ortamınıza ve hırsınıza hayran kaldım. Çalışmalarınızın bu şekilde devam etmesi ve sürekli olması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

KAZILARDA İLK KEZ TAM PARÇA ESER ÇIKTI
KAZILARDA İLK KEZ TAM PARÇA ESER ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:54:00
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 18:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?