6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

KDSYB kongresinde ilginç iddialar

Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin (KDSYB) kongresinde, Habip Soytek güven tazeledi. 

Kültür Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleşen kongreye çok sayıda üye katılırken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, açış konuşmasını Başkan Habip Soytek yaptı. Soytek, Kırşehir'de özellikle süt sığırcılığının geliştirilmesi için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, "Orta Anadolu'nun güzel illerinden Kırşehirimiz'de, hayvancılık sektörü son yıllarda önemli gelişme sağlamaktadır. Ancak, bu gelişim sürecinde süt sığırcılığı geri kalmaktadır. Bunun nedeni kesinlikle küçük sermayeleriyle ülke ekonomisine ve kendisine fayda sağlamaya çalışan üreticimiz değildir. Burada tek sıkıntı gerçekten elinde parası olup yatırım yapmayan müteşebbislerden kaynaklanmaktadır. Son yıllarda Aksaray ve bağlı ilçesi olan Ortaköy'de süt tesisleri yapılmaktadır. Bu da Kırşehir'de süt sığırcılığı yapan çiftçilerimizin yüzünü güldürmektedir. Aksaray ve Ortaköy bölgelerine yakın belde ve köylerde süt sığırcılığı yapan üreticilerimiz, fiyatı düşük de olsa ellerindeki sütleri satıp paraya çevirebiliyor. Ama birliğimizin yaptığı detaylı araştırmada, Kırşehir'in batı kesimlerinde süt sığırcılığı yapan üreticilerimiz son derece sıkıntılı. Çünkü, ellerindeki sütü satamıyor ve öyle ki ürettikleri sütleri buzağılara içiriyorlar. Kırşehir olarak acilen süt toplama merkezlerine ve entegre tesislerine ihtiyaç vardır. Bu anlamda ilimizin yöneticilerine sesleniyor ve bu konuya öncelik vermelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

İLGİNÇ İDDİALAR
Başkan Soytek, açıklamasında Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ait gelir ve gider hesaplarını açıklarken, salona aniden giren ve Belediye Meclisi üyesi olduğu öğrenilen Mustafa Çam isimli şahıs tarafından seçime itiraz edildi. Çam, oy kullanma hakkının elinden alınmasına tepki gösterdi. 

Mustafa Çam'ın itirazı ve iddialarına cevap veren Başkan Soytek, birilerinin şov yapma adına dürüst insanlara çamur attığını savunarak, "Birliğin kurulmasından dolayı Kırşehir'e verilen destek iki katına çıkmıştır. Son dönemde farklı menfaat ve çıkar gruplarınca ortaya mesnetsiz iddialar atılmaktadır. Birliğimizin ve benim veremeyeceğim hesabım yok. Birlik yönetimi olarak tam 3 yıldır hakkımız olan huzur hakkını almadık. Bu rakamları toplarsanız 100 milyara yakındır. Tek amacımız birliğimizin bölgemizde söz sahibi olmasıdır. Bazı üyelerimizin oy kullanma hakları Ankara'da bulunan Merkez Birlik tarafından, eksik evrak düzenlemeleri ve sorumluluklarını yerine getirmemeleri nedeniyle silindi. Bunu bizim üzerimize atanlar var. Eğer ki Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak bir kişinin oy kullanma hakkını silmişsek ben hemen istifaya hazırım. Bize iftira atan Mustafa Çam'ın kendisi birliğimizde çalışan bayan personele baskı yapıp, 5 ay süresince yapılması gereken işlemini yaptırmadığı için geriye dönük işlem yapması konusunda sürekli baskı yapmıştır. Güya dürüstlükten bahseden bu kişi, birliğimizde çalışan bayan personelimize gelerek rutin vermesi gereken süt ölçüm bilgilerini vermemiş ve para alabilmek için geriye dönük 5 aylık süt ölçüm bilgilerini deftere işletmeye kalkmıştır. Birlik olarak bu haksızlığa kesinlikle müsaade etmedik ve süt ölçüm bilgilerini kabul etmedik. Haksızlık karşısında kesinlikle dimdik duracağız. Bu böyle biline" dedi. 

Habip Soytek'in konuşmasının hemen ardından Mustafa Çam salonu terk ederken, yaklaşık 2 saat süren seçim sonrasında 53 üyenin 45'inden oy alan Habip Soytek tekrar Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı seçildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 12:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?