4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Keneyle mücadele sürüyor

Kırşehir Belediyesi ekipleri, park ve bahçelerde keneye karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Baharın gelmesi birlikte piknik alanlarına talebin artması sonucu, belediye ekipleri çalışmalarını park ve bahçelerde yoğunlaştırdı. Ekipler park ve bahçelerde ilaçlama faaliyetlerini sürdürürken, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin de çalışmaları yerinde izledi.

Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Veli Şahin, belediye olarak veteriner hekim öncülüğünde bir ekip kurduklarını ve keneyle mücadeleye çalışması başlattıklarını söyledi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep veren kenelerin mayıs ve ekim dönemlerinde ürediğini de ifade eden Veli Şahin, "Keneler, taşıyıcı ve kan emici olarak beslenme yapıyor. Kış dönemini toprak altında geçirerek mayıs ayında tekrardan çıkıp kan emicilik ve taşıyıcılık görevine devam ediyor. Kırşehir'de hastalık insanlara bulaşmadan biz mücadeleyi başlatmış bulunuyoruz. Elimizdeki park bahçe ve otlak alanları ilaçlayarak bir hafta içerisinde bitireceğiz. Kenenin yayılmasını ve vatandaşa zarar vermesini önlemek istiyoruz. İnşallah bu dönemde kene vakası olmaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 11:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?