7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kent konseyi toplanıyor

KENT KONSEYİ TOPLANIYOR

Kırşehir Kent Konseyi 2. Genel Kurul Toplantısını 30 Ocak'ta yapacak.

30 Ocak 2010 Cumartesi günü Saat 12.00'da Kültür Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilecek genel kurulda 2009 yılının değerlendirilmesi yapılacak. 10 Temmuz 2009 tarihinde yapılan genel kurul ile Kent Konseyi Başkanlığına, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin gelmesinden sonra yapılacak olan ilk genel kurulda 2009 yılının değerlendirmesi yapılarak, 2010 yılı bütçesi görüşülecek. Genel kurula kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, çalışma grupları başkanları ve üyeleri, kent konseyi genel kurul üyeleri ve misafirler katılacak.

10 Temmuz 2009 tarihinde yapılan genel kuruldan sonra etkin olarak çalışmaya başlayan Kent Konseyi'nin her ay düzenli olarak toplanan yürütme kurulu ve çalışma grupları, kente ilişkin aldığı kararların uygulanması için ilgili kurum ve kuruluşlara önerilerde bulunmuş ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirmişti.

Yapılacak olan genel kurula ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Yaşar Bahçeci, göreve geldiğimizde hiçbir etkinliği olmayan sadece kanuni zorunluluğu gidermek üzere kurulmuş bulunan Kırşehir Kent Konseyi'ni etkin hale getirmenin çabasını verdiklerini belirterek, "Geçen yıl yapılan genel kuruldan sonra yürütme kurlunun ve çalışma gruplarının düzenli olarak toplanmasına önem verdik. Yürütme kurulundan ve çalışma gruplarından çıkan kararların uygulanması için Belediye olarak gereken hassasiyeti gösterdik" dedi. Kent Konseyinin alt birimlerinden olan Kadın Meclisinin de ilk genel kurul toplantısını yaparak başkanını ve diğer yönetim birimlerini oluşturduklarını söyleyen Bahçeci, "Önümüzdeki günlerde Gençlik Meclis'imizi etkin hale getirmek için genel kurul toplantısını yapacağız. Amacımız Kent Konseyi'ni etkin çalıştırarak paylaşımcı, katılımcı, şeffaf ve halkımızın her kesiminin temsil edildiği bir yönetim modeli oluşturmaktır. Kent Konseyi üyelerimizin ve halkımızın bu çalışmalara etkin katılarak destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 18:06:00
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 18:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?