2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

KESOB Başkanından 'Ahi' teşekkürü

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı (KESOB) Bahamettin Öztürk, 21. Ahilik Kültürü Haftası ve 44. Esnaf Bayramı kutlamalarına destek veren ve katılan herkese teşekkür etti.

KESOB Başkanı Öztürk, Ahilik Kültürü Haftası etkinliklerinin geçen yıllara oranla daha hareketli ve coşkulu geçtiğini söyledi. Öztürk, "Emeği geçen ve kutlamalarda bizlere desteğini hiç esirgemeyen Kırşehir Valiliğimize, Belediye Başkanlığımıza, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, oda başkanlıklarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve değerli basınımıza; ayrıca, kutlamalarımıza 81 ilden gelerek Ahiliğe ve Kırşehir'imize destek veren esnaf odaları birliklerinin, mesleki federasyonlarının ve TESK'in kıymetli başkan ve yöneticilerine, kutlamalara katılan bütün vatandaşlarımıza Kırşehir Ahi esnafım adına sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük emeği geçen Türk esnaf ve sanatkarlarının piri, Ahilik kültürünün kurucusu ve bu kültürün Anadolu topraklarında tanınıp yayılmasında birinci derecede rolü olan Ahi Evran-ı Veli'nin yüce adı ve anısına 44 yıldan bu yana Kırşehir merkez olmak üzere kutlanan Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı'nın anlamına uygun bir şekilde bu yılda kutlandığını söyleyen Başkan Öztürk, "13-19 Ekim tarihleri arasında kutladığımız 21. Ahilik Kültürü ve 44. Esnaf Bayramı etkinliklerinde; Türk'e özgü olan Ahilik kültürünü paylaşmak adına, kutlamalarımızı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan' a, milletvekillerimiz Sayın Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'a, Metin Çobanoğlu' na, Kırıkkale Valisi Sayın M. Bahrettin Demirer'e, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürümüz Sayın Halis Çelebi'ye, TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'e ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül’e ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum. Kutlamaların bundan sonraki yıllarda daha coşkulu geçmesi için bu yıl yapılan etkinlikler bizim için bir yol haritası oldu. Esnafımız, sanatkarımız ve tüm kamu kuruluşları bizi yalnız bırakmadı. Kırşehir olarak top yekun Ahiliğe sahip çıktık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?