4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

KESOB Başkanından tepki

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, sicil affının yasalaşmasına rağmen bankaların gerekeni yapmamasına tepki gösterdi.

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, 5834 sayılı karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmaması hakkındaki kanunun 28 Ocak 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Buna rağmen bankaların esnaf ve sanatkara gereken desteği vermediğini ifade eden Başkan Öztürk, "Sicili sıkıntılı olan esnaf ve sanatkarın Merkez Bankası'nca kayıtlarının silinmesinden sonra bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme, çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde silinmiş kayıtların dikkate alınmayacağının belirtilmesine rağmen bazı bankaların bu kanunu takmadıkları ve keyfi uygulama yaparak 'Daha evvel kredi taksitini ödemedi' diye esnaf ve sanatkarlarımıza kredi verilmediğini görüyoruz. Bankaların keyfi uygulamaları nedeniyle üyelerimizden her gün yeni şikayetler alıyoruz ve keyfi uygulama yapan ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan esnaf ve sanatkarımızın yanında yer almayan bu bankaların isimlerini Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a ve Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'e bildirmiş bulunuyoruz. Keyfi uygulamalarla esnafımızı hiçe sayan bu bankaların isimlerini yakında kamuoyu ile de paylaşacağız" dedi.

Başkan Öztürk, Kırşehir'de şubesi bulunan tüm bankalara seslenerek, keyfi uygulamaları bir kenara bırakmalarını ve 28 Ocak 2009 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren sicil affını uygulamaya alarak esnaf ve sanatkara katkı sağlamalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 14:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?