4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

KESOB'tan 'ucuz mal' uyarısı!

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı (KESOB) Bahamettin Öztürk, geçici süreyle ucuz ürün satmak üzere şehre gelen satıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Bahamettin Öztürk, özellikle son günlerde kent merkezinde 2 yada 3 aylığına yer kiralayarak, ucuz ürün satışı yapan mağazalara karşı vatandaşları uyardı.

TSE kalite standartlarına uymayan, garantisi ve geri iadesi olmayan ürünleri satan mağazalar olduğunu iddia eden Öztürk, "Vatandaşlarımızdan garantisiz mal satmayan mağazalara yönelmemeli. Kendi şehrinde iş yapamayan firmaların şehrimizde mağaza açıyor. Türkiye'nin en iyi ve kaliteli giyinen, en iyi gıdalarını tüketen illeri arasında yer alan Kırşehir'in halkına sesleniyorum. Kırşehirli kaliteden anlar. İçeriği belli olmayan malları almayınız. Bu firmalar bugün var, yarın yok. Biraz duyarlı davranarak ve paramızı kendi şehrimizde harcayarak, şehrimizin milli ekonomisine faydada bulunuruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülo g IP: 84.44.232.xxx Tarih : 19.02.2009 13:42:51

kirsehirde kalite varda biz mi göremiyoruz? ne kalitesi? baska sehirlerde 10 liraya satilanlar , kirsehirde 100  liraya satiliyor. abartmiyorum, kendim her seferinde sahit oluyorum , ankara veya kayseride kirsehirde satilanlar coooook daha ucuz, ve kirsehirde "MAGAZA" larda satilanlarin pazar malindan farki yok. kalitesiz.eger yabancilar daha ucuza sunuyorlarsa , vatandas ne yapsin tabiki alacak. para kazanmak kolay degil, ve bu tür magazalardan 60 liraya bütün ailenin alisverisi yapilabiliniyorsa, neden ozamam 60 liraya sadece birtane basit kiyafet alinsin ki? Tabiki kirsehirdede iyi markalar var, genellikle genclere göre, ama sadece onlar yetmiyor. ucuz ürünlerin olmasi, rekabet demek, yaaaani artik bir esnaf istedigi gibi abartili fiyatlar söyleyemeyeck. maalesef  "Almanci" diye hitap edilen gurbetcilerimizin fiyatlari cogunlukla tam olarak bilmedikleri icin , kandiriliyorlar. eger ürünler kaliteliye tabiki daha cok para veririm, ama eger o pazar mallarina acayip fiyatlar bicilirse ozaman kirsehirden ucuz magazalara giderim, verdigim paraya göre kaliteli kiyafet alirim.