1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

KESOP Başkanı Kerimoğlu'dan esnafa çağrı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı (KESOB) Kenan Kerimoğlu, kentte her esnafın birer Ahi olduğunu belirterek, esnafların Ahilik prensiplerine uygun ticaret yapmasını istedi.

KESOB Başkanı Kenan Kerimoğlu, Ahilik Kültürü Haftası’nı kutlamaya kısa bir süre kalan yazılı bir açıklama yaparak, esnafın Ahilik prensiplerine uygun ticaret yapmasını istedi.

Başkan Kerimoğlu, özellikle sanat ve hizmet üreten esnaflara seslenerek, "Türk esnaf ve sanatkarları geçmişinde almış olduğu feyz ile toplumsal hayatın vazgeçilmez unsurları olmuştur. Zaman içerisinde ülkemizde yaşanan ekonomik krizler, toplumun bütün kesimlerinde belirli bir ahlaki çöküntüye sebep olmuş, esnaf kesimi de bu çöküntüden nasibini almıştır. Bugün piyasada bazı ürünlerin kalitede standartlara uymadığı, satış ve imalat aşamasında hijyen kuralara uymayarak tüketicilerin aldatıldığı açık bir gerçektir. Bugün üretici, satıcı, tüketici üçgeninde birçok adli vaka yaşanmaktadır. Bu hususla ilgili olarak; Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nce ülkemize gelen turistlere mal satan esnaflar uyarılmıştır. Kırşehirli esnaf ve sanatkarlar olarak tüm ülkemiz esnaf ve sanatkarlarına örnek olmak için Ahi Evran-ı Veli’nin prensiplerine uymak zorundayız. Bu, Kırşehir esnafı için vicdani sorumluluktur. KESOB olarak Kırşehirli tüm esnaflarımızın gerek yerli gerekse yurtdışından şehrimize gelen turistlere karşı ticari uygulamalarda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kırşehir
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 14:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?