7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kilim dokumayı öğrenecekler

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Kırşehir'de kadınlar kilim dokuyor' projesi, hayata geçiyor.

Proje, Kırşehir'de var olan yöresel el sanatlarının geliştirilmesini teşvik etmek suretiyle kadınların girişimci olması ve meslek edinmelerine yerel düzeyde katkı sağlamak amacıyla hazırlandı. Projeyle Kırşehir genelinde yaşayan kadınların, istihdam konusunda önlerinde bulunan engelleri aşmalarını sağlamak ve el dokuma Kırşehir kilimlerinin üretilmesine yönelik özgüven kazanmaları hedefleniyor. Bu süreçte bir kısım kadınların istihdam edilmesi ve bir kısmının girişimci olmasını, tüm süreçlerde onlara rehberlik ve danışmanlık verilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacak.

100 KADIN, KİLİM DOKUMAYI ÖĞRENECEK

Proje ile ilgili bilgi veren Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, “Proje faaliyetleri kapsamında kurulacak olan 'Kadın Girişimciliğini Destekleme, Danışma ve Kariyer Rehberliği Merkezi' danışmanlığında işsiz kadınlara yönlendirme hizmeti verilecek ve El Dokuma Kilim Atölyesi’nde 100 kadına kilim dokuma eğitimi verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Projenin tanıtım toplantısı 14 Eylül Cuma saat 14.00da gerçekleşecek, 17 Eylül’de ise ilk grubun eğitimine başlanacaktır. 10 gün boyunca 25 saat eğitim alacak kursiyerler eğitim sonunda kilim dokumayı öğrenerek girişimci olma yolunda ilk adımlarını atacaklar.” dedi.

Başkan Göçen ayrıca, proje ile birlikte işsiz kadınların meslek edineceğini söyleyerek, “Böylece işsiz kadınlar hem geçinecekler hem de işyeri kurma imkanına sahip olacaklar. Bundan sonra üretecekleri ürünlerin satışına bizler yardımcı oluruz, yeter ki üretilsin. Hem Kırşehir’in kültürünü yaşatacağız hem de insanlarımıza iş kapısı açmada yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 18:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?