6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Kırşehir, Ankara'da tek yürek

Ankara'da yaşayan Kırşehirli bürokratlar, AK Parti Kırşehir Milletvekillerinin de katıldığı toplantıda bir araya geldi.

Ankara'da yaşayan ve farklı kamu kuruluşlarında yöneticilik yapan Kırşehirli bürokratlar, Ak Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın daveti ile bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Kırşehirli bürokratlar ve milletvekillerine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ahmet Altıparmak ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ile 30'a yakın bürokrat eşlik etti.

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kırşehir'in kalkınması için her türlü desteği vereceğini belirterek, "Her zaman Kırşehirli hemşerilerimin yanındayım ve hizmetindeyim. Kırşehirlilerin bir araya gelmesi son derece anlamlı ve tam bir bütünlük örneği. Bu birliktelikten dolayı Kırşehirlileri tebrik ve taktir ediyorum. Yozgatlıyım ve komşu ilimiz Kırşehir'in kalkınması için üzerime düşen her türlü sorumluluğu taşımaya hazırım" dedi.Başbakan Yardımcısı Çiçek'in hemen ardından bürokratlar söz alırken, görev yaptıkları kurumlar aracılığı ile Kırşehir'e yapılan hizmetlere ilişkin bilgiler verdiler.

'BİRLİK ZAMANI'

Toplantıda konuşan Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan, Kırşehir'in kalkınması için bürokratlara büyük görevler düştüğünü belirterek, birlik ve beraberliğin Kırşehir'e yapılacak yatırımlar noktasında büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Siyaset dışı ortak çalışma platformu oluşturmayı ve yapılması gerekenler konusunda fikir birliği içerisinde hareket etmeyi istediklerini kaydeden milletvekilleri Arslan ve Çalışkan, Kırşehir'in kalkınması ve bölgesinde söz sahibi olabilmesinin yolunun ortak hareket etmekten geçtiğini sözlerine eklediler. Milletvekillerinin hemen ardından sırasıyla Cumhurbaşkanlığı Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk tarafından konuşmalar yapılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

'TOKİ'DE 2. ETAP KONUTLAR BAHARDA BAŞLIYOR'

Toplantıda söz alan TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, TOKİ'nin 2. etap konutların temelinin baharın gelmesi ile birlikte atılacağını kaydederek, "Birbirimize sahip çıkmadığımız için ve diğer iller gibi ortak hareket edemediğimiz için Kırşehir'in Orta Anadolu'nun en geri kalmış kenti olduğunu söyleyebilirim. Özellikle TOKİ nezninde milletvekilimiz Mikail Arslan'ın geçmiş dönemdeki ciddi çalışmaları ile Kırşehir'e önemli yatırımlar yapıldı. Bundan sonrada her iki milletvekilimizin desteği sonucu Kırşehir merkez ve Kaman'da yapılan toplu konutlardan sonra Çiçekdağı, Akpınar ve Mucur ilçelerine de toplu konut yapılması çalışmalarına hızla devam edeceğiz. Kırşehir merkez'de 2. etap konut yapımı için çalışmalar son noktaya geldi ve baharda temel atmayı planlıyoruz" dedi.

'ÜNİVERSİTEYE LOJMAN GEREKİYOR'

Toplantıya katılan Sanatoryum Göğüs Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Karaoğlanoğlu, Kırşehir'in gelişmesi için öncelikli tercihlerinin üniversite olması gerektiğini vurgulayarak, "Üniversitelerin gelişmesi için en büyük sorun lojman sorunudur. Bu sorunun aşılması ile çok kaliteli öğretim üyesi kadrosu Kırşehir'e gelebilir. Ayrıca, üniversiteler için Tıp Fakültesi çok önemli. Bu anlamda Ankara veya Kayseri Üniversiteleri ile anlaşarak Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci alınabilir. Hastanelerden birisinin üniversite hastanesi yapılması gerekiyor. En fazla nüfusa sahip olduğumuz Ankara'da Kırşehirlilik bilincini geliştiremedik. Siyaset üstü birleştirici ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor ve bunu inşallah başaracağız" dedi.

'KIRŞEHİR, DEMİRYOLUNA KAVUŞACAK'

Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğünde Etüt Proje Daire Başkanı Musa Tuncay, toplantıda yaptığı konuşmada, 2002'den sonra yapılan ciddi çalışmalar neticesinde Kırşehir'in demiryolu ağı projesine alındığını kaydederek, "2008 yılında yapılacak Ankara-Sivas projesi sayesinde, Kırşehir-Yerköy demiryolu hattının faaliyete geçmesi için kesin projesi yapımı yatırım programına teklif edildi ve programa alındı. Kırşehir'in gelişmesi ve dünyaya açılması noktasında demiryolu bağlantısı çok önemli. Sanayimizin gelişmesi için olmazsa olmaz şartların başında demiryolu geliyor. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Kırşehir milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi. Toplantıda konuşan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Emirdoğan da, Kızılırmak suyunun Ankara'ya getirilmesi projesinin bitim aşamasına geldiğini hatırlatarak, "Suyu kirleten en büyük faktörün Kırşehir olması sebebiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırşehir'e büyük bir atık su arıtma tesisi yapılması düşünülüyor. Hirfanlı Barajında bulunan 7 milyar metreküp su rezervinin değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

'KIRŞEHİR, MADEN KAYNIYOR'

MTA Enerji Hammadde Etüt ve Arama Daire Başkanı Hayrullah Dağıstan, maden yatakları açısından Kırşehir'in çok zengin bir alt yapıya sahip olduğunu kaydederek, "Kırşehir'de kalorisi en yüksek kömür kaynakları, ciddi seramik hammaddesi ve granit yatakları bulunuyor. Bunların yanında altın rezervine sahip madenlerimiz buluyor. Sıcaklığı yüksek derecelerde olan termal kaynaklarımız var ve bunların acilen değerlendirilmesi gerekiyor. Kırşehir'in kalkınmasında ve istihdamın artırılmasında bu maden yatakları çok önemli. Zengin maden yataklarının gün ışığına çıkması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi. Bürokratların yaptığı konuşmaların ardından toplantı son bulurken, bir sonraki toplantının 12 Ocak 2008 tarihinde gerçekleşeceği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 14:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir ilhan IP: 88.238.111.xxx Tarih : 16.12.2007 12:41:10

işallah lafta kalmaz icraata geçer.