7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir, kültür ve turizm kenti olacak

KIRŞEHİR, KÜLTÜR VE TÜRİZM KENTİ OLACAK

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Kırşehir'in kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirdiklerini ve Kırşehir'in yakın bir zaman içinde çehresinin değişerek bir kültür ve turizm kenti olacağını söyledi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kaman Kalehöyük'te Japon Prensi Tomohita Mikasa ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile açılışı yapılan Arkeoloji Müzesi'nin Kırşehir'in turizm yönünden gelişmesi için çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Çalışkan, Japon Prensi Tomohita Mikasa ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başata olmak üzere tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasında büyük emeği geçen rahmetli Prof. Dr. Tahsin Özgüç'e, eşi Prof. Dr. Nimet Özgüç'e, Japon Dr. Sachihiro Omura ve ekibine ve müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalışkan, 150 kişilik bir heyet ile Japon Prensinin bu açılışa gelmesinin Kırşehir'in tanıtımı açısından çok önemli olduğunu kaydederek, "Bundan sonra başlatacağımız yeni kazı çalışmaları ile bölgede yer altında kalan tüm eserleri gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız. Bu müzenin açılışı ile birlikte bölgenin özellikle Japon turistler için önemli bir geçiş noktasını olacağına inanıyoruz" dedi.

Çalışkan son olarak, Kırşehir'in diğer tarihi, kültürel ve coğrafi değerlerini de en iyi şekilde koruyarak ve tanıtarak Kırşehir'i her açıdan bir cazibe merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Vekil Çalışkan, Japon Prensi Tomohita Mikasa ve Prenses Akiko ile ziyaret sırasından hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 19:05:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 19:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?