2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir, sağlıkta reform yaşıyor

Kırşehir'de sağlık alanında yaşanan gelişmeler, vatandaşların daha hızlı ve sağlıklı hizmet almasına neden oldu.

Sağlık kurumlarında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş, özellikle sağlık ocaklarının işleyişlerinde reform gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kırşehir genelinde 25 adet sağlık ocağımız mevcut. Otomasyon sistemi kurduk ve bu sağlık ocaklarımızı birbirlerine bağladık. Kırşehir merkez, Mucur ilçesi, Boztepe ilçesi ve Özbağ kasabalarında bulunan sağlık ocaklarından taşımalı sistemle halk sağlığı laboratuarına kurduğumuz biyokimya ve hemogram laboratuarımıza kan naklederek hastalarımıza hizmet vermeye başladık" dedi.

Tahlillerin sadece hastanede yapılmayacağını, sağlık ocaklarında da kan tahlili yapılacağını kaydeden Demirbaş, "Daha önceki yıllarda sadece hastanelerde tahlil yapılıyordu ve bu durum nedeniyle sıkıntı yaşanıyordu. Sağlık ocaklarını devreye sokarak hastanelerimizde yaşanan yığılmaları bu şekilde aşmış olduk" diye konuştu. Akçakent ilçesi başta olmak üzere birçok ilçeye röntgen ve laboratuar kurduklarını söyleyen Demirbaş, "Hastalarımızın küçük bir röntgen çekimi için diğer ilçelere ya da merkeze gelmesini engelledik. Boztepe ilçemizde röntgen cihazımız yoktu. Buraya cihaz alıp hizmete soktuk. Kaman'a kurduğumuz laboratuar da hizmete girdi. 6 tane hastanemiz var ve tam otomasyon sistemine geçtik. Hekim seçme uygulaması çerçevesinde her hekime bir poliklinik, doktor ve muayene odası açma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Sağlık kurumlarında yapılan çalışmalar neticesinde poliklinik sayısının arttığını da vurgulayan Demirbaş, daha önce 18 poliklinik olan hastanede bu sayının 40'a çıkarıldığını söyledi. Demirbaş ayrıca, Kırşehir Devlet Hastanesi'nin ameliyathanesini steril hale getirdiklerini kaydederek kurdukları 8 yataklı yoğun bakım ünitesinin de faaliyete geçtiğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 15:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?