2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir, üniversitesine kavuşma arefesinde

Kırşehir’de Ahi Üniersitesi kurulması için son günlerde
çeşitli kuruluşlar tarafından destek çağrıları yapılarak gayret sarfedilirken, bu arada Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in “Kırşehir’de üniversite kurulacak” açıklaması Kırşehir halkını sevindirdi.

İllerine üniversite kurulması ile ilgili çok sayıda müracaatı değerlendiren Millî Eğitim Bakanlığı’nın, ilk sırada Kırşehir, Çorum ve Rize illerinin bulunduğunu belirtmesi kamuoyunda sevinçle karşılandı.

Kırşehir’e üniversite kurulması ile ilgili açıklama Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikâil Aslan’dan geldi. Milletvekili Aslan’ın açıklamasına göre alt yapı eksikliği bulunmayan Kırşehir, üniversite kurulacak iller arasında ön sıralarda yer alıyor. Mikâil Aslan, Kırşehir’de şu anda rektörlük binasının bulunmadığını belirterek, “Bu binanın hazırlanması için gerekli girişimleri başlattık” dedi. Milletvekili Aslan, Bakan Çelik’e üniversite konusunda Kırşehir’e desteklerinden dolayı bir heyetle teşekkür ziyaretinde bulunacaklarını da söyledi.

Kırşehir’e üniversite kurulması çabaları ile ilgili Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir’e üniversite kurulmasının bir hak olduğunu belirterek, “Akademik açıdan da birçok üniversite mezunumuz kariyerini burada yükseltecek ve bu şehir çok sayıda ilim adamı yetiştirecektir.” diye konuştu.

Öte yandan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu da, “Öğrenci sayısının 8 bin’e ulaşması, 2 fakülte ve 5 yüksekokul olması beraberinde Ahi Üniversitesi’nin kurulmasını gerekli kıldı. Ahi Üniversitesi’nin alt yapısı bu bağlamda oluşturuldu. Ahi Üniversitesi’nin kurulması ilimize her açıdan fayda sağlayacaktır.”dedi.

Kırşehir Esnaf Odaları Birliği olarak bir açıklama da Kenan Kerimoğlu’dan geldi. Kerimoğlu yaptığı açıklamada, “Ahi Üniversitesi’nin Kırşehir’e kurulması Ahi Evran-ı Veli, Aşıkpaşa, Cacabey, Hacı Bektaş-ı Veli ve birçok Anadolu erenlerinin yetiştiği Kırşehir’e yapılan birçok haksızlığı bir nebze olsa giderecektir. Bizlere Ahi Üniversitesi’nin Kırşehir’e kurulması noktasında desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik’e de tüm esnaf kuruluşları adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

M. Duran Sönmez
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 20:07:57
Güncelleme :24 Aralık 2004 Cuma 10:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?