2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir, yatırımda cazibe merkezi oldu

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Bahçeci, Kırşehir'in son yıllarda aldığı yatırım teşvikleri ve kültürel yönüyle Anadolu'nun gelişmekte olan illeri arasında yeri aldığını söyledi.

TSO Meclis Başkanı Nuri Bahçeci, Kırşehir'in gelişime açık yönünü her zaman koruduğunu belirterek, yatırımların artması ile Kırşehir'de istihdam oranının da arttığını kaydetti.

Bahçeci, "Kırşehir, son 10 yıl içerisinde yatırımcıların ilgi odağı oldu. Kültür ve tarih kenti Kırşehir'in, buna paralel olarak sanayileşmede de atağa geçmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Yatırımda öncelikli iller arasına alınmadan önce Kırşehir'de sanayi kuruluşlarının sayısı oldukça düşüktü. Ancak, gerek hükümetin gerekse bölge milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun gayretleri ile ilimizin teşvik verilecek iller kapsamına alınması, sanayi kuruluşlarının sayısının artmasına neden oldu. Organize sanayi bölgesinde arsa tahsisleri birçok yatırımcıya yapıldı ve devam ediyor" dedi.

Gelişime açık yönüyle Kırşehir'in cazibe merkezi olduğunu söyleyen Bahçeci, "Sanayi yatırımlarının yanında termal yatırımlarda artarak sürüyor. Şehrimize son 1 yıl içerisinde 2 ayrı termal otel inşaatı başlatıldı. Kırşehir'in yetiştirdiği işadamları, kendi memleketlerine yatırım yapmaya başladı ve bu bizi son derece mutlu ediyor. Bulardan bir tanesi işadamı Mehmet Temur tarafından yaptırılan termal otel. Diğeri de yine şehrimizin yetiştirdiği işadamları Ercan Malkoç, Mehmet Malkoç, Kadir Ardıç ve Oğuz Altın tarafından yaptırılan 22 katlı termal otel. İş adamlarımıza yatırımlarını ve birikimlerini Kırşehir'e harcadıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Yine Yiğit Akü'nün sahipleri tarafından da Ak Bayır mevkiine termal otel yatırımı girişimi var. Onları da bu düşüncelerinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Bahçeci, tarih ve kültür şehri Kırşehir'in, Anadolu'nun parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, yatırımcıları Kırşehir'e davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:53:56
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 16:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
homurlulu IP: 88.228.38.xxx Tarih : 24.12.2008 12:54:45

bıraksınlar yalanı o kadar gelısyorsa kırsehır neden o kadar nufus azaldı herkes gurbete gıdıyorr bıraz gercekcı olun artık reklam yapmayın..sizin sayenız de kırsehır koy gıbı kaldı