4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir, Yunus Emre'yi anacak

Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Yunus Emre'yi anmanın bir vefa borcu olduğunu belirterek, “Yunus’u anlamak için Yunus’ça yaşamak lazım” dedi.

Kırşehir ve Aksaray arasında kalan Ulupınar kasabasındaki Ziyaret Tepe’de bulunan anıt mezarda Yunus Emre’yi anmak için bir program düzenleneceği bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, hoşgörü, sevgi ve vefanın yok sayıldığı bir ortamda gönül dünyalarımızı aydınlatmak için Yunus Emre'yi anmanın vefa borcu olduğunu söyledi.

Dursun, "Onun fikir ve düşüncelerini, dünyevi görüşünü, hayata bakışını anlamak, bizim hayatımıza yön veren en büyük ilkedir. Yunus’u Yunus yapanın eti ve kemiği olmadığını, bütün dünyanın saygı duyduğu kişinin, asaleti, ruh güzelliği, pozitif yaşam tarzı, hoşgörü ve sevgidir” dedi.

Yunus Emre'nin ne kadar çok sevildiğinin bir işaretinin de 16 anıt mezarının olmasına bağlayan Dursun, "Türkiye'nin değişik bölgelerinde 13, Azerbaycan'da da 3 anıt mezarı var. Yunus Emre'ye atfedilen mezar sayısı 16'dır. Mezarların çokluğu, Yunus Emre'nin nasıl bir sevgi ile sevildiğini göstergesidir. Kırşehir ve Aksaray il sınırında bulunan anıt mezarda da Yunus Emre'yi anma töreni düzenliyoruz. Bizim Yunus Emre'ye layık olabilmemiz için Yunus gibi yaşamamız lazım. Önemli olanda Yunus’u anlamak için Yunus’ça yaşamak lazımdır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 16:56:33
Güncelleme :28 Eylül 2009 Pazartesi 16:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?