2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir -23 dereceyi gördü

Kırşehir'de son bir aydır etkili olan soğuk, dün gece hava sıcaklığının -23 dereceye kadar düşmesine neden oldu.

Kırşehir'de uzun süredir etkili kar yağışının olmaması, hava sıcaklığının -23 dereceye kadar düşmesine neden oldu. Hava sıcaklığının gece -23 dereceye kadar düştüğü kentte, gündüz hava sıcaklığı -16 derece oldu. Kırşehir'e sadece iki hafta önce kısa süreli yağan kardan eser kalmazken, salgın hastalıklarda da artış görülmeye başlandı. Diğer yandan, aşırı soğuk nedeniyle ısıtmada kullanılan doğalgaz da yeteriz kalırken, birçok evde elektrikli ısıtıcıların kullanıldığı bildirildi.

Alt yapıdan kaynaklanan sıkıntılar ve vatandaşların doğalgaz'ın yanında elektrikli ısıtıcılara yüklenmesi, şehirde bulunan birçok elektrik trafosunun patlamasına neden oldu. MEDAŞ'a bağlı ekipler, birçok mahallede trafo arızalarına anında müdahale ederken, Esnaf odaları binası önünde bulunan trafoda yaşanan patlama nedeniyle, Medrese ve Yenice Mahallesinin bir kısmına yaklaşık 4 saat süre ile elektrik verilemedi.

Soğuğun etkili olduğu kentte, soba yakılan evlerde odun ve kömür sıkıntısı yaşanırken, bazı esnafların soğuğu fırsat bilip torbası 5 YTL olan odun fiyatlarını 9 YTL'ye yükseltmesi tepkilere neden oldu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 10:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erman uca IP: 85.105.139.xxx Tarih : 14.01.2008 17:21:10

allah evi barkı olmayanlara yardım etsin ya. bizim memlekette nasıl bişi anlamadım ya bu ayaz ve bu soguk bıktırıyor insanı