1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir: SSK Hatanesi'nde modernizasyon çalışmaları

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Kırşehir Hastanesi, son bir yıl içerisinde yapılan çalışmalarla modernize edildi.
2003 yılı içerisinde yapılan bir dizi çalışmalarla modern bir hastane haline gelen SSK hastanesi, bünyesine kattığı yeni cihazlarla hastalara daha etkin hizmet veriyor.

Hastanede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren SSK Kırşehir Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Durandurdu, ildeki SSK hastanesi başta olmak üzere ilçe ve belde hastanelerinin modernize edildiğini belirterek, başta Mucur Devlet Hastanesi olmak üzere tüm belde ve ilçelerdeki sağlık ocaklarının, SSK protokol kapsamına alınarak, SSK’lı hastalarının bu hastanelerden direkt olarak istifade etmelerinin sağlandığını söyledi.

Devlet hastanesi ile bilgisayarlı tomografi çekimlerinin yapılması için anlaşma sağlanarak hastaların, Kayseri ve diğer illere ambulansla sevkinin önlendiğini ifade eden Durandurdu, "Sık sık arızalanarak SSK hastalarının mağduriyetine sebep olan ömrü tamamlanmış otomatik film ve banyo makinesinin yerine yenisi alınarak hastanemize kazandırıldı. Acil servis tamamen boyatıldı. SSK Aksaray Dr. Şahap Kocatopçu Hastanesi’ne geçici görevle giden memur ve şef görevlendirilmesine son verilerek, çalışanların mağduriyeti giderildi. 40 milyarlık ödenekle kazan dairesi yenilenerek bakım ve oranımı yapıldı. Hastane eczanesinde bir adet eczacı görevliyken 2003 yılında 4 eczacının da ataması yapılarak bu sıkıntı da giderildi. Ambulans aracı özelliğini yitirmiş ambulans aracı, servis minibüsüne dönüştürülerek özellikle nöbetçi hekimin kamyonetle hastaneye gelmesine son verildi.

Kolaylık polikliniği açılarak, randevu alamayan hastaların mağduriyeti giderildi. Kırşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda, hastane yolları tamamen asfaltlandı. Kırşehir Valiliği ile görüşülerek valilik oluru alınıp, toplam 3 adet pratisyen tabip hastanemize geçici görevlendirildi. Polikliniklere 4 adet dijital sıramatik makinesi alındı. Röntgen makinesi tamir ettirilerek 2 adet makine aktif olarak çekim yapmaya başladı. Bozuk olarak Ankara’da bekleyen EKG cihazları yaptırılarak çalışır duruma getirildi. İnşallah 2003 yılında yapılan çalışmaların devamı 2004 yılında da devam edecek. SSK hastaları bundan böyle mağdur olmayacak ve hastanemiz bölgesinde örnek olacak" dedi.

KIRŞEHİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 00:00:06
Güncelleme :3 Mart 2004 Çarşamba 20:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?