2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir Ahilik kutlamarının merkezi

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı (KESOB) Bahamettin Öztürk, Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu ve kutlamaların merkezinin de Kırşehir olacağını kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahilik Haftası kutlamaları yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Öztürk, "Yeni yönetmelikle Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl ve takip eden her yıl ülkemiz genelinde Kırşehir merkez olmak üzere kutlanacak. Yönetmeliğin çıkarılmasında büyük emekleri geçen Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a, Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'a, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken'e Kırşehirliler adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bu yıl düzenlenecek kutlamaların daha coşkulu geçmesi için yoğun bir program hazırlığına girdiklerini kaydeden Öztürk, "Ahilik Haftası kapsamını genişleterek daha etkin ve coşkulu kutlanması gerekir. Ahilik Kültürü Haftası Merkez Yürütme Kurulu, 29 Ocak 2008 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nde toplanmış ve 2008 yılı Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının Denizli ilinde yapılacak açılış konuşmalarıyla başlamasına karar verilmişti. Verilen bu karar, Ahiliğin gerçek sahibi olan Kırşehir'e ve Kırşehirlilere çok büyük bir haksızlıktı. 32 meslek piri Ahi Evran-ı Veli'nin günümüzdeki temsilcisi konumunda olan Kırşehir'de, yıllarca süre gelen haksızlığa karşı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı olarak karşı geldik ve takipçisi olduk. Nasıl ki Hacıbektaş-ı Veli törenleri Hacıbektaş' ta, Mevlana törenleri Konya' da yapılıyor ise Ahilik kutlamalarının da Kırşehir'de yapılması gerektiğini, yılın Ahisinin Kırşehirliler tarafından belirlenerek duyurulmasını yetkililere anlattık. Uzun uğraşlar ve ardı ardına yapılan görüşmeler neticesinde Kırşehir'imize yapılan büyük haksızlık giderildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 21:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?