2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir bayrama hazır

Kurban Bayramı öncesinde Kırşehir Ticaret Borsası tarafından kurulan hayvan pazarında, her türlü güvenlik tedbiri alındı.

Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, hem vatandaşların hem de hayvan sahiplerinin mağdur olmaması için tedbirleri artırdıklarını söyledi.

Yavuz, "Kırşehir Hayvan Pazarı bugünden itibaren açılıyor. Bayram sabahına kadar açık tutulacak. Pazara hayvan girişleri veteriner kontrolünde yapılıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından uyulması gereken kurallar belirlendi ve bu kurallara göre hayvan girişleri yapılıyor. Kulak küpesi, sağlık raporu, menşei taahhütnamesi olmayan hayvanlar pazar yerine alınmıyor. Vatandaşlarımızın kurban alırken yaşları ve sağlık sorunu ile ilgili problemlerde borsa veteriner hekimliğine müracaat etmesi gerekmektedir. Ayrıca, kaçak malların giriş ve çıkışını önlemek amacıyla kapılarda güvenlik görevlileri bulunuyor. Hırsızlıklara karşı da pazar alanı güvenlik kameralarıyla donatıldı ve 24 saat kontrol altında tutuluyor. Ayrıca, jandarma tarafından genel güvenlik sağlanıyor" dedi.

Hayvan sahiplerinin sahte paraya karşı da duyarlı olmasını isteyen Başkan Yavuz, "Herhangi bir tereddütte pazar alanında para makinesi bulunuyor ve vatandaşlarımız alışverişlerinde kullanacakları parayı burada kontrol ettirebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?