7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir Belediyesi kışa hazır

KIRŞEHİR BELEDİYESİ KIŞA HAZIR

Kırşehir Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı.

Bu yıl kar küreme ve tuzlama çalışmaları için kamyon, kar küreme araçları, kepçe ve greyderden oluşan araç parkı ve deneyimli ekipler ile Kırşehir Belediyesi, kar yağışı karşısında yolları açmada ve buzlanmayı önlemede daha hızlı müdahalede bulunabilecek.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye olarak kışın olumsuz hava koşulları karşısında ilçe içerisinde daha güvenli bir ulaşımın sağlanabilmesi için şimdiden önlemler almaya başladıklarını ifade ederek, "Yollarda buzlanmayı önlemek ve kar yağışı ile etkilenen yol güzergâhlarında trafik akışının durmadan sağlanması için kar kürüme işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması için kamyon, kar küreme araçları, kepçe, greyder ve deneyimli ekipler ile bu yıl çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde yürütebileceğiz" dedi.

Bahçeci, kar ile mücadelede için rampalı yollar için sıvı solüsyon ve diğer yol ve kaldırımlar için de 250 ton agrega malzemesi kullanacaklarını belirtti.

Bahçeci, Kırşehir Belediyesi olarak kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde öncelikle araçlarımızda kış hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayarak, "Kent merkezinde ve ana arterlerde ulaşım sorunu yaşanmaması için, ekiplerimiz hazır durumda bulunuyor. Vatandaşlarımızın da kış mevsimine hazırlıklı olmaları gerekir ve bilhassa şoförlerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, öncelikle araçlarının kış bakımlarını yaptırıp, şehir merkezindeki rampalarda çok dikkatli olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Karla mücadele ekiplerimiz 24 saat görev yapacaklar. Bu yüzden kar kürüme çalışmalarında yol kenarlarında gelişigüzel şekilde araçlarını park edenler, ekiplerin çalışmalarını engellemektedir. Bu nedenden dolayı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz " dedi.

Vatandaşların buzlanma olan yerler ile tehlike arz eden kısımları bildirmelerinin de yapılacak çalışmalarda büyük öneme sahip olduğunun da altı çizildi.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ KIŞA HAZIR
KIRŞEHİR BELEDİYESİ KIŞA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 17:42:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 17:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?