1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir Belediyesi'nde görev değişimi

28 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) belediye başkanı seçilen Halim Çakır, düzenlenen bir törenle mazbatasını alarak, görevi devraldı.
Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, sabah saat 10.00'da aralarında AKP Kırşehir Milletvekilleri Hacı Turan, Mikail Arslan, İl Başkanı H. Ömer Seyfi, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan ve belde belediye başkanlarının bulunduğu bir grupla İlçe Seçim Kurulu'na gelerek, seçim kurulu başkanından mazbatasını aldı. Mazbatasını alan Başkan Halim Çakır, yine beraberindekilerle Vali Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu. Vali Hatipoğlu, "Gerek mahalli idareler ve gerekse diğer kurumlarımızla elele vererek Kırşehir'in kalkınması için her türlü çalışmayı yapacağız. Şimdiden Kırşehir halkına hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Halim Çakır, düzenlenen devir teslim töreniyle eski Belediye Başkanı Arif Ekici'den görevini devraldı.
Belediye Başkanı Halim Çakır, halkın kendilerine verdiği emanete en iyi şekilde sahip çıkacaklarını belirterek, "Belediye başkanlığına beni layık gören halkımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum. Attığımız her adımda, aldığımız her kararda halkımıza sadık olacağız. Halkımız, bize olan güvenlerini AKP lehine verdiği kararla onaylamıştır" dedi.
Başkan Çakır'ın ardından söz alan eski Belediye Başkanı Arif Ekici, 18 aylık bir dönemde Kırşehir'de birçok projenin altına imza attıklarını belirterek, "Halim Çakır'a yeni görevinde başarılar diliyor ve kendisinden özellikle mahalleler arası sosyal koordineyi sağlamasını istiyorum" diye konuştu.
Başkan Arif Ekici tarafından Başkan Çakır'a belediye mührü ve rozeti takdim edildi. Başkan Çakır tarafından da Arif Ekici'ye Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye edildi. Törenin ardından Başkan Çakır, makam koltuğuna oturarak vatadaşların tebriklerini kabul etti.
KIRŞEHİR-İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 22:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?