4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir cazibe merkezi olacak

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan, 'Teşvik Yasası' ile birlikte kentin yatırımda cazibe merkezi olacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan milletvekilleri Çalışkan ve Arslan, AK Parti hükümetinin yeni yatırımlara ilişkin olarak hazırladığı ve yakında açıklayacağı yeni Teşvik Yasası'nın hazırlık aşamasını yakından takip ettiklerini ve yasanın Kırşehir'in öncelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını belirtti.

Kırşehir'in birçok sektörde yeni yatırımlar için cazip hale geleceğini ifade eden milletvekilleri, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde ile aynı bölgede yer alan Kırşehir'e yatırım yapan yatırımcıların gümrük indirimi, kurumlar vergisi indirimi, KDV istisnası, prim indirimi ve kredi desteği gibi birçok devlet desteğinden en üst düzeyde yararlanacağını kaydetti.

Teşvik yasasının detaylarının yakında açıklanacağını ve teşvik yasası ile yeni yatırımlar için avantajlı hale gelecek olan Kırşehir'in buna hazırlıklı olması gerektiğini sözlerine ekleyen milletvekilleri, "Başta valilik, belediye, İl Sanayi Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlarımızla ortak hareket ederek Kırşehir'e yatırım çekmek için yoğun gayret gösterilmesi gerekiyor" dediler.

Organize sanayi bölgesi (OSB) sorunlarını da yakından takip ettiklerini ifade eden milletvekilleri, OSB'de yer alan firmalarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte OSB'ye her yönü ile sahip çıkılması ve geleceğe daha hazır hale getirilmesinin önemini vurguladılar. Kırşehir'e bugüne kadar yatırım yapan tüm yatırımcılara da teşekkür eden milletvekilleri, yeni Teşvik Yasası'nın şimdiden Kırşehir'e hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengiz Osmanlı IP: 78.164.143.xxx Tarih : 29.05.2009 09:26:18

Sizin gibi vekiller kırşehiri temsil ettiği sürece kırşehirden bir halt olmaz. Sanayiciyi teşvik var diye çağırın, parasını harcatın. ondan sonra da kapısını bile çalmayın. Organize Sanayi Bölgesine bir uğrayın bakalım bu aralar. Bütün sanayiciler orda kaderiyle boğuşuyor. Yolları tarladan farksız. gide gele araba eskiyor. Dağın başına diktirdiğiniz otel inşaatına uğrayın bakalım bir. patikadan başka yolu var mı oranın. Anca konuşursunuz. Kırşehir cazibe merkezi olacakmış! sevsinler sizin tespitlerinizi. Basiretsiz adamlar. Mecliste koltuklar boş durmasın diye seçmişler işte sizi de. başka ne işe yararsınız ki...