2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir 'çocuk dostu şehir' oluyor

UNISEF ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya uygun olarak, Kırşehir'in 'Çocuk Dostu Şehirler' arasına girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Çocuk Dostu Şehir projesi kapsamında Kırşehir'de 'Sokak Ligi' adı altında turnuvalar düzenlendi. 2 Nolu Sahada düzenlenen turnuvalarda Aşıkpaşa, Cacabey ve Ahi Evran isimli takımlar, birbirleri ile kıyasıya mücadele ederken, futbolcular Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda barınan bakıma muhtaç çocuklardan oluşuyor.

Turnuvaların başlama düdüğünü Vali M. Lütfullah Bilgin çalarken, Kırşehir'in Türkiye'de 12 il arasında 8 il arasına gireceğini ve 'Çocuk Dostu Şehir' seçileceğine inandığını belirterek, "UNISEF ile Türkiye arasında yapılan anlaşma ile Türkiye'de 12 il aday çocuk dostu il olarak belirlendi. Bu 12 il arasından da 8 tanesi çocuk dostu il olarak belirlenecek. Tabi çocuk dostu il, aslında bir kentin çocuklarını değer olarak kabul ettiğini, onların hayallerine, onların ihtiyaçlarına göre kent yönetimini oluşturduğu anlamına geliyor. Böylelikle marka kent oluşmuş oluyor. Türkiye'de bugüne kadar çocuk dostu kent maalesef yok. Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde birçok kent çocuk dostu kent olarak öne çıkmışlar. Bu nedenle de bu şehirler çok sayıda turist çekmiş ve kalkınmış. Bizlerde Kırşehir olarak Valisi, Belediye Başkanı ve bütün çalışanları ile çocukları var ve değerli anlayışı ile şehrimizi öne çıkaracağız. Türkiye'de ilk çocuk dostu şehir olacağız" dedi.

Düzenlenen sokak liginde Tayyar Saygın isimli çocuğun Bosna'da yapılacak karşılaşmalara katılacağını söyleyen Vali Bilgin, "Sokak ligi bu anlayış çerçevesinde düzenlenen bir maç. Bu takımlardan oluşan karma futbol takımı Avrupa'da maçlara katılacak. Kırşehir'de de bir çocuğumuz bu karma takımın içinde olacak ve önümüzdeki günlerde Bosna'da yapılacak karşılaşmalarda Kırşehir'i temsil edecek" dedi.

Avrupa'da oynanacak karşılaşmalarda Türk karmasında yer alacak Tayyar Saygın'ın kaleci olarak görev yapacağı öğrenilirken, Vali Bilgin tarafından Tayyar Saygın ve sokak ligine katılan futbolculara başarılar dilendi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 17:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tayyar saygın IP: 88.227.181.xxx Tarih : 27.01.2009 18:48:53

ben bosnaya gittğimde beni nerdeyse profosyonel kaleci bile sananlar oldu ama takımımız kötü olduğu için sıralamada yer aldık ama şampiyon olamadık ama olsun bir dahaki sefere de şampiyon oluruz TÜRKİYE yenin adını bir kere daha duyurmuş olduk yaşasın türk ulusu ve onun vatanı olan TÜRKİYE ...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....sokak milli takımı kaptanı TAYYAR SAYGIN..