1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir Eğitim Sen'de ders kitaplarına tepki

Türk Eğitim Sen Kırşehir Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara tavsiye edilen  İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarına yaptığı eleştiride genç beyinlerin yanlış yönlendirilmesine tepki göstedi.

Bu konuda Kırşehir Eğitim Sen'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara tavsiyede bulunduğu ders kitabı "New Bridge To Success Courseboor 2 For Preparatory Classes" adlı İngilizce kitabı bir skandala imza attı. Kitabın 'Türk halkının lideri' başlıklı bölümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk için kullanılan ifadenin tercümesi şöyledir: 'Türk gençliği Atatürk olmadan modern bir Türk Cumhuriyeti'nin olacağını çok iyi bilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onay verdiği ve liselerde okutulan bu kitapta yer alan böylesine bir ifade genç beyinleri yanlış yönlendireceği gibi, Ulu Önder Atatürk'ü tartışmaya açmaya çalışan mihrakların da ekmeğine yağ sürecektir.

"Diğer taraftan ilköğretim 4, 5 ve 6'ncı sınıf öğrencilerine dağıtılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında islam aleminin öncüsü Peygamber Efendimiz Hazrati Muhammet (S.A.V.)'ın yüzü beyazlatılmış olarak verilmekte, bu da çocukların resim üzerinde kaş, göz, sakal, bıyık gibi çizgiler çizilmesine yol açmaktadır. Dolayısiyle resimler mizah konusuna dönüşmüş ve Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ile alay edilmesi söz konusu olmuştur.

"Bütün bunların Atatürk ve İslamiyet'in bazı iç ve dış güçler tarafından tartışıldığı,  ülkemizde misyonerlik faaliyetlerinin arttığı bir dönemde yapılması manidardır. Her alanda devrim yaratacağı iddiasında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, ne yazık ki okullarda okutulan ders kitaplarının denetimini dahi yapmaktan acizdir. Türk Milli Eğitim sistemini 21. yüzyıla taşımayı hedefleyen Bakanlığın denetimlerinden geçen ders kitaplarında, gerek ulu önderimiz Atatürk'e, gerekse islam alemine hakaret edilmektedir. Bakanlık, Türk Milleti'nden özür dilemeli; Bakanlık koltuğu, layıkıyla yerine getirebilecek yöneticilere teslim edilmelidir." 

M. Duran SÖNMEZ
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 13:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz aslan IP: 85.99.172.xxx Tarih : 9.03.2007 17:52:06
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINA, ATATÜRK İNKILÂP VE İLKELERİNE, ANAYASADA İFADESİNİ BULAN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE SADAKATLE BAĞLI KALACAĞIMA; TÜRKİYE CUMHURİYETİ KANUNLARINI TARAFSIZ VE EŞİTLİK İLKELERİNE BAĞLI KALARAK UYGULAYACAĞIMA; TÜRK MİLLETİNİN MİLLÎ, AHLÂKÎ, İNSANÎ, MANEVÎ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ BENİMSEYİP, KORUYUP, BUNLARI GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIMA; İNSAN HAKLARINA VE ANAYASANIN TEMEL İLKELERİNE DAYANAN MİLLÎ, DEMOKRATİK, LÂİK BİR HUKUK DEVLETİ OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE KARŞI GÖREV VE SORUMLULUKLARIMI BİLEREK, BUNLARI DAVRANIŞ HALİNDE GÖSTERECEĞİME NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM." bu bir öğretmen andıdır ve dikkatinizi çekerim laiklik ile ilgili bir cümle vardır peki siz laik birer vatandaş olupta laik vatandaşlar yetiştirdiğinizin farkında mısınız?ama sizde laiklik diye bişey kalmamış tabi hangi geri zihniyetli bir insan kitaptaki herhangi bir pastanın kremasını bile kuran_ı kerim de geçen bir sözcük olarak niteleyebilirki siz asıl bir şeyi başka tarafa çekiyorsunuz ve çocuklara kötü örnek oluyorsunuz lütfen aklımızı başamıza alıp çocuklara bunları değilde atatürk ü tanıtalım öğretelim belki o zaman biraz yararınız olur çocuklara.