2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir ekonomisi canlandı

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılmaması yönündeki kararını açıklamasının ardından, Kırşehir ekonomisinin canlanmaya başladığı belirtildi.

Siyasi belirsizlikle birlikte Kırşehir ekonomisinde bir durgunluk yaşanırken, AK Parti'nin kapatılmayacağına yönelik alınan karar, esnaf ve sanatkarların, yatırım yapıp ekonomiye katkı sağlamalarına neden olduğu bildirildi. Yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarın ardından, Kırşehir'de işyeri açmak isteyen vatandaşlar kiralık dükkan bulmakta zorlanmaya başladı. Ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarın esnaf ve sanatkar ile yatırımcıya moral olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, "Globalleşen dünyada bir ülkede yaşanan ekonomik belirsizlik yada kriz bırakın başka bir ülkeyi etkilemeyi küçük bir yerleşim biriminde ticari faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarı bile etkiliyor. Türkiye'de son dönemde yaşanan siyasi belirsizlik, beraberinde ekonomik istikrarsızlığı da getirdi. Ancak, demokrasi ile özdeşleşen ülkemizde, ülke nüfusunun yarısının oyunu alan bir partinin kapatılmak istenmesi anında halkın refleks göstermesine neden oldu ve ekonomi çarkı kitlendi. Ancak, aynı zamanda iktidar olan partinin kapatılmaması tekrar güven ortamını oluşturdu " dedi.

Kırşehir esnaf ve sanatkarı ile yatırımcının, ortaya konan bu istikrarlı ortamda tekrar yatırım yapmaya ve istihdamı artırmaya başladığını sözlerine ekleyen Çopuroğlu, Kırşehir'de bunun sonucu olarak kiralık işyeri bulunamadığını ve işsizlik oranının düşüş eğiliminde olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 17:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kırşehirli IP: 88.224.64.xxx Tarih : 16.08.2008 22:15:46

Sayın çopur kırşehirde işsizlik oranının düştüğünü söylemişiniz neden düştüğünü araştırdınızmı peki.Kırşehirli hemşerilerimiz kırşehirde iş bulamıyor ve ankaraya göç ediyor bunun farkındamısınız.Bunu nedense herkes göremezden gelip kırşehirde işsizlik oranının düştüğünü söylüyor.