7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir EMITT fuarında tanıtıldı

KIRŞEHİR EMITT FUARINDA TANITILDI

İstanbul'da gerçekleşen "Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı"nda (EMITT 2010) açılan Kırşehir tanıtım standı büyük ilgi gördü.

Türkiye'de düzenlenen en geniş katılımlı turizm fuarı özelliğini taşıyan ve bu yıl 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenen 60 ülkeden 3 bin 500 firmanın katıldığı fuarda, Kırşehir'in tarihi ve kültürel eserlerinin yanı sıra termal tesisleri, oniks taş işlemeciliği örnekleri, Kaman Kalehöyük ve Kırşehir folkloru tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açılışını yaptığı fuara Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, İstanbul'da faaliyet gösteren Kırşehir derneklerinin yöneticileri ve Kırşehirli iş adamları katıldı. İllerin yer aldığı 5. Salonda 36 m2'lik bir alanda Valilik ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa kurduğu Kırşehir standı binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Standa gelen ziyaretçilere ve fuara katılan seyahat acentelerine Kırşehir'in değerleri anlatılırken tanıtım CD'si ve kitapçıklar dağıtılarak Ahi helvası ve Kaman cevizi ikram edildi. Fuarın açık kaldığı 4 gün süresince ziyaretçiler Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu sanatçıları tarafından seslendirilen bozlak türkülerini dinleme fırsatı buldu. Ayrıca, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, iş adamları tarafından düzenlenen toplantılara katılarak görüşmelerde bulundu.

KIRŞEHİR EMITT FUARINDA TANITILDI
KIRŞEHİR EMITT FUARINDA TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:10:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 16:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?