2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir 'Gurbet Şöleni' büyük ilgi gördü


Kırşehir Belediyesi tarafından Ankara Caddesi üzerinde düzenlenen ’1. Gurbetçi Şöleni’ne’, Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Hacı Turan ve Mikail Arslan, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri ve gurbetçiler katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halim Çakır, sıla özlemi çeken gurbetçiler için her yıl birkaç defa şölen düzenleyeceklerini söyledi.

 Başkan Çakır, "Kırşehir Belediyesi olarak, 28 Mart mahalli seçimlerinin ardından halkımızın teveccühü ile göreve geldik. Belediye olarak çözülmesi zor görünen sorunları 4 aylık bir sürede çözdük. Özellikle belediye binamızın Kırşehir halkına yakışır bir hizmet binası haline gelmesi, Kılıçözü Deresi’nin temizlenmesi, Kırşehir- Ankara- Kayseri karayolu üzerinde bulunan orta refüjlerin ağaçlandırılması, belediye sınırları içerisinde bulunan 49 ayrı park ve bahçenin yeniden düzenlenerek bakımının yapılması, ücretsiz öğrenci servisleri, belediye halk otobüslerinin aktif hale getirilmesi, kaçak su kullanımının üzerine gidilmesi, çöp sorunun azaltılması ve en önemlisi de Eski Sanayi Sitesi’nin kaldırılması için radikal kararların alınması gibi birçok konularda önemli gelişmeler sağlanmıştır" dedi.


Konuşmaların ardından ilk olarak, Sinan Demir yönetimindeki Kırşehir Tekvando ekibi tarafından bir gösteri yapılırken, ardından yerel sanatçılardan oluşan Gurup Tezene, sahne aldı. Davul zurna gösterilerinin de yer aldığı Gurup Tezene konseri sonrasında, sahneye ilk kaseti geçtiğimiz günlerde çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı İSHAK ile yine Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Ahmet Tekkuş çıkarken, her iki sanatçı da seslendirdikleri birbirinden güzel türkü ve bozlaklarla, şölene katılan davetlilere eğlenceli bir gece yaşattılar.


 

KIRŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 12:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?