4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir isteklerini EKK'da dile getirdi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Konya'da düzenlenen ve 8 ayrı bakanın yer aldığı Bölgesel Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Kırşehir'in isteklerini dile getirdi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile merkezi ve yerel kamu idareleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütleri temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya, Kırşehir'den de Vali M. Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, TSO Başkanı Müfit Göçen ve KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk katıldı.

Toplantıda söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, özellikle yerel yönetimlerde belediyelerin harcamalarına ve borçlanmasına kısıtlama getirilmesine değinerek, "Orta Anadolu Bölgesi illerinin tamamına hizmet edebilecek bir havalimanının yapılmasını istiyoruz. Bölgesel işbirliğinin sağlanması gerekiyor" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selehattin Salman, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Ticaret Borsası yetkilisi Atilla Tan da isteklerini toplantıda bakanlara ilettiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 13:33:22
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 13:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?