1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir Jandarma Komutanlığı'ndan hizmet atağı...

 
 

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığınca Mucur ilçesine bağlı Yazıkınık Köyünde yaptırılan Atatürk Büstü, Köy Konağı, Araştırma Merkezi ile Kırşehir Petlas Geçici Jandarma Karakol binasının açılışı yapıldı. 

Açılış törenlerine Vali Selahattin HATİPOĞLU, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit KORKUT, Garnizon Komutanı Jan.Kd.Albay Zafer CENGİZ, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir ŞAHİN, İl Emniyet Müdürü Adem AYDEMİR, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
İlk tören Petlas bölgesinde yapıldı ve tamamlanan Geçici Jandarma Karakol Binası hizmete açıldı. Burada bir konuşma yapan İl Garnizon Komutanı Jan.Kd.Albay Zafer CENGİZ karakol hakkında bilgi vererek, “Petlas Geçici Jandarma Asayiş Karakolunun 24 Saat esasına göre faaliyete geçmesiyle Petlas Lastik Fabrikası, Fen-Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Kredi Yurtlar Kurumu daha huzurlu ve güvenli şekilde faaliyetlerini sürdüreceklerdir,” dedi.
 
Burada bir konuşma yapan Vali Selahattin HATİPOĞLU; “Giyinme, barınma gibi temel ihtiyaçları bulunan insanın en önemli ve vazgeçilmez ihtiyaçlarından biriside güvenlik ihtiyacıdır. Aşıkpaşa kampusü olarak adlandırdığımız Petlas bölgesinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarında 2.000 öğrenci, Petlas Lastik Fabrikasında 1.000 çalışan olmak üzere 3.000 nüfus bulunmaktadır. Bu kadar nüfusun bulunduğu bir bölgede yerleşik karakol ihtiyacı doğmuş ve bu binanın yapımını Petlas Genel Müdürümüz üstlenerek kısa sürede tamamlayıp Jandarma Teşkilatımızın hizmetine sunmuştur. Bu örnek davranışından dolayı Sayın Genel Müdürü kutluyorum,” dedi.
 
Karakol binasının açılışının ardından, katılımcılar Mucur ilçesine bağlı Yazıkınık Köyüne giderek, köyde Jandarma Teşkilatınca yaptırılan Atatürk Büstü, Köy Konağı ve Seyfe Gölü Araştırma Merkezinin açılış törenine katıldılar.
 
Burada yapılan törende konuşan Garnizon Komutanı Jan.Kd.Albay Zafer CENGİZ, Anadolu’nun kültürel zenginliğini, çevre ve doğa sevgisini gelecek nesillere aktarmak, köyde yaşamakta olan insanlarımızın yaşam seviyesini yükseltmek maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığımız, Bölge Komutanlığımız, Kırşehir Valiliğimiz ve köylümüzün desteği ile Seyfe Gölü Araştırma Merkezi ve Köy Konağı kısa sürede bitirilmiştir. Köylünün üretime yönelmesi için ceviz ve meyvelik alanlar hazırlanmış, mevsimi geldiğinde fidan dikimi yapılacaktır,” dedi.
 
   
 
Törende konuşan Vali Selahattin HATİPOĞLU; “Yıllardır her alanda, özellikle doğu ve güneydoğu bölgemizde halkımıza hizmetler sunan Jandarma Teşkilatımız ilimizde bir ilki gerçekleştirerek köyde boş bulunan okul binası ve lojmanını onarıp Seyfe Gölü Araştırma Merkezi ve Köy Konağı haline getirmiştir. Köy Konağının her türlü mefruşatı ve donanımı hazırlanarak köylümüzün hizmetine sunulmuştur. İlimizdeki en önemli doğal alanlardan birisi olan Seyfe Gölü Kuş Cenneti havzasına daha önce Jandarma Genel Komutanımızın da katılımıyla 40 bin ağaç dikilmişti. Şimdi hizmete açacağımız Araştırma Merkezi bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Jandarma Teşkilatımız, yapılan Köy Konağı ve Araştırma Merkezinin bahçesine, çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ATATÜRK’ün büstünü de yaparak, köylümüze hediye ettiği eserleri taçlandırmıştır,”  dedi.
 
Daha sonra, yaptırılan Atatürk Büstü, Köy Konağı ve Seyfe Gölü Araştırma Merkezi hizmete açıldı.
M.Duran Sönmez
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 17:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir polat IP: 85.107.104.xxx Tarih : 15.01.2007 18:13:42
oncelıkle saygılarımı bıldırırım ben kd. albay zafer cengızı yakından tanıyan bırısıyım daha dogrusu onun askerıydım bıtlısdeyken yanındaydın sunu solemelıyımkı benım komutanım hayatımda gordugum en ıyı kısılıkdır ulkesını mılletını ve gorevını cok seven gerektıgınde gozunu bıle kırpmadan canını bıle verebılecek bır kısıdır ne mutlukı o ılın ınsanlarına boyle bır komutan ıllerınde ben komutanımmı cok sewıyorum ve her zaman ona dua edıyorum ellerınden opuyorum onunde saygıyla egılıyorum