1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir Kent Konseyi toplandı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı (KESOB) tarafından düzenlenen ’Kent Konseyi’ toplantısında, Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak yatırımlar masaya yatırıldı.
KESOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Berat Bıçakçı, AKP Kırşehir Milletvekilleri Hacı Turan ve Mikail Arslan, CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, KESOB Başkanı Kenan Kerimoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu ve oda başkanları katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan KESOB Başkanı Kenan Kerimoğlu, Türkiye’de meydana gelen son gelişmelere dikkat çekerek, Kırşehir’in de ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm yönünden sorunlarının gündeme getirilmesi ve bu konuda biran önce acil eylem planının hazırlanması gerektiğini kaydetti. Kırşehir’in teşvik verilecek iller arasında bulunmasını son derece önemli olarak niteleyen Kerimoğlu, bunun çok iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Kalkınmanın yolunun vilayet, milletvekilleri, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli çalışmasından geçtiğine işaret eden KESOB Başkanı Kerimoğlu, "KESOB olarak biz elimizden geleni yapıyoruz ve bu çerçevede kısa ve uzun vadeli acil eylem planları hazırladık. İnşallah vilayet, milletvekilleri, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu dörtlü ekiple, önümüzdeki günlerde Kırşehir’de gerek ekonomik, gerek turizm yönünden önemli gelişmelerin sağlanacağı inancındayız" dedi.
Vali Selahattin Hatipoğlu ise, Kırşehir’de 2004 yılının yatırım ve teşvik yılı olacağını vurgulayarak, "Kırşehir’in teşvik verilecek iller arasına girmesi özellikle Organize Sanayi Bölgemize olan ilgiyi artırmıştır. Şu anda Kırşehir OSB’de bir metre arsa kalmamış ve satılmıştır. Bugüne kadar 43 firma arsa almış ve bunlardan 34’üne tahsisi yapılmıştır. Önümüzdeki yıllarda OSB’ye açılan yeni fabrikalarla burada çalışan işçi sayısı toplam 4-5 bin olacaktır" diye konuştu.

YATIRIM PROGRAMI
2004 yılı içerisinde Kırşehir’de yatırım programına alınan birçok proje olduğunu, bunlardan en önemlisinin doğalgaz projesi olduğunu dile getiren Vali Hatipoğlu, "Yine tarihi cami ve medreselerimizin restore edilmeleri konusunda karar alınmış olup, yakın zamanda çalışmalara başlanacaktır. Vilayet olarak toplu konut hususunda da harekete geçmiş bulunuyoruz. Projelerimiz arasında Kesik Köprü ve kervansarayının restore edilmesi de gündemde olup, Kalehöyük’te bulunan Kale Okulu’nun yıkılması gerekmektedir. Tarihi Kale Höyük’ün yeniden restore edilmesi ve Kırşehir turizmine kazandırılması konusunda belediyeye her türlü desteği vermeye hazırız. Buranın acilen güzel ve örnek bir görünüme sokulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Hacıbektaş İlçesi’nin Kırşehir’e bağlanmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan da, "Özellikle son denemde Hacıbektaş İlçesi’nin Kırşehir’e bağlanması konusu gündemi meşgul etmekte. Hacıbektaş ilçemiz Kırşehir için kültür açısından önemli bir yere sahiptir. Hacıbektaş’ın Kırşehir’e bağlanması için yoğun bir gündemin oluşturulması gerekiyor. Kırşehir halkının bu konuda sürekli olarak kamuoyu oluşturması gerekiyor ki bizler bu konuda gerekli yerlere başvuralım" dedi.
Seyfe, Hirfanlı Barajı ve Sıdıklı Köprüsü gibi projelerin yakın zamanda hayata geçirileceğini de ifade eden Milletvekili Arslan, "Seyfe Havzası Projesi, Hirfanlı Barajı Projesi ve Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü Projesi’nin hayata geçirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak, bizim gayretlerimizin yanında Kırşehir halkının da yoğun bir gündem oluşturması gerekiyor. ’Bu projeler biran önce hayata geçirilsin’ deniyor. Ancak, bu konuda halkımızın da gayret göstermesi gerekiyor. Seyfe ve Hirfanlı Kırşehir için paha biçilemez değerlerdir. Buralara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan Milletvekili Hüseyin Bayındır, Kırşehir’e Ahi Üniversitesi’nin kurulması için önerge hazırlığı içerisinde olduğunu belirterek, "Kırşehir’e acil olarak Ahi Üniversitesi’nin kurulması gerekiyor. Bu konuda her türlü hazırlığı CHP Milletvekili olarak yaptım. Önümüzdeki günlerde meclise önerge vereceğim. Bu konuda AK Partili milletvekillerinden destek bekliyorum" dedi.
Kent Konseyi’nin bir dahaki toplantısı 3 ay sonra yapılacak.
KIRŞEHİR - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 20:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?