2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir KÖY yatırımı zengini

Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan Kırşehir'e son yıllarda yapılan yatırımlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini sevindirdi.

Kırşehir'in kalkınmada öncelikli eller arasında yer almasının ardından özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve oteller bölgesi ilan edilen Akbayır mevkiine yapılan yatırımlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu'nu mutlu etti.

Son bir yıl içerisinde belediye tarafından 'Oteller Bölgesi' olarak ilan edilen Akbayır mevkiine işadamı Ercan Malkoç, Kadir Ardıç ve Oğuz Altın ile Yiğit Akü'nün sahipleri Mahmut Yiğit ve kardeşlerinin 5 ve 6 yıldızlı otel yapma girişimleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini sevindirdi.

TSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Kırşehir'e yapılan turizm yatırımları sayesinde kalkınmanın ve tanıtımın daha kolay olacağını söyledi. Çopuroğlu, "Kırşehir'in yetiştirdiği iş adamlarımızın bir vefa örneği sergileyerek memleketlerine yatırım yapma girişimleri bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu anlamda işadamlarının yaptırdığı otel projeleri ve termal turizm sayesinde ilimizde son derece iyi yere gelecektir. Buna tüm kalbimizle inanıyor ve yatırım yapan bu hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Oda olarak Kırşehir'e yatırım yapan ve yapacak işadamlarına destek vermeye söz veriyoruz" dedi.

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ise, yapılan otel yatırımları ile birlikte Kırşehir'e gelen turist sayısının artacağını ve bununla birlikte esnaf ve sanatkarın işlerinde bir canlanma olacağını kaydetti.

Öztürk, "İşadamı hemşerilerimiz, memleketleri Kırşehir'e yatırım yapmaları biz esnaf ve sanatkarları son derece mutlu etmiştir. Yaklaşık 250 yatak kapasitesine sahip olan Kırşehir, yapılan yeni otellerle yatak kapasitesini en az bin 500'lere ulaştıracaktır. Bu sayede ilimize gelen yerli ve yabancı konuklar barınma sorunu çekmeyecektir. Biz otel sıkıntısını Ahi Evran Veli ve Esnaf Bayramı kutlamalarında yaşıyoruz. Yatak kapasitemiz yeterli olmadığı için büyük organizasyonlara dahi ev sahipliği yapamıyoruz. İşadamlarının otel yatırımları sayesinde tüm sıkıntıların sona ereceğini ve ilimiz için son derece büyük eksikliği hissedilen yatak kapasitesi açığının giderileceğine inanıyoruz" dedi.

Yapılan yatırımlardan dolayı işadamlarına teşekkür eden Başkan Öztürk, yatırımcıya hiçbir karşılık beklemeksizin arsa tahsisi yapan ve her türlü desteği veren Belediye Başkanı Halim Çakır'a da şükranlarını sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 13:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gokhan kaya IP: 88.232.168.xxx Tarih : 30.07.2008 17:22:08

işleri gucleri adam kandırmak sankı oradan kırsehır halkı para kazanacak..zengını zengın edıyorlar. halk hep aynı.gencler serseri gıbı geziyoo. beledıye de almancılara yalakalık yapma derdınde.yaptıgı ıkı yol bır park onu da utanmadan reklamını yapıyooo