2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

'Kırşehir okuyor' kampanyası başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla 81 İl'de başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasına, Vali M. Lütfullah Bilgin'in önderliğinde Kırşehir'de katıldı.

'Kırşehir Okuyor' adı altında başlatılan kampanyanın detaylarını basın mensupları ile paylaşmak isteyen Vali Bilgin, makamında toplantı düzenledi. Kampanyanın tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya Vali Bilgin'in yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Sabri Kirişçi, Belediye Başkanı Halim Çakır, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile basın mensupları katıldı.

Kampanya ile ilgili bilgiler veren Vali Bilgin, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki okuma oranı farkına değinerek, "Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, milletimize çağdaş uygarlık seviyesini hedef olarak göstermiştir. Bu seviyeye ulaşmak iyi bir eğitimden ve okumaktan geçmektedir. Ülkemizde her geçen gün yeni ve güzel gelişmeler yaşanırken maalesef okuma alışkanlığı tam tersi istikamette gelişmektedir. Yapılan kamuoyu araştırmaları bunu açıkça göstermektedir. Bir Japon vatandaşı yılda 25, İsveçli 10, Fransız 7 kitap okurken ülkemizde yılda 6 kişi 1 kitap okumaktadır. Bu rakamda okuma alışkanlığımızın her geçen gün azaldığının en önemli göstergesidir. Eğitimin kıymetini bilen bir il olan Kırşehir'de başlatılan bu kampanyanın çok kısa sürede tüm halkımız tarafından benimseneceğine inanıyorum. Hedefimiz sadece çalışan ve öğrenci kesimi değil tüm halkımızdır" dedi.
Valilik, Belediye, Ahi Evran Üniversitesi, sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim ve Kültür Turizm Müdürlüklerinin koordinesinde yürütülecek kampanyaya her türlü katkıyı sunacaklarını söyleyen Vali Bilgin, "Özellikle basın kuruluşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Basın mensuplarımızın da üzerine düşen görevi yerine getirerek kampanyayı gündemde tutacaklarına inanıyorum. Tüm halkımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyor, böyle bir kampanyayı başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

'Kırşehir Okuyor' kampanyasının ayrıntılarını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Vali Bilgin başkanlığında yürütülecek kampanyada hedefe ulaşmak için detay planları hazırladıklarını belirtti. Ayrıksa, "İl Yürütme Kurulunun yanı sıra ilçelerde komisyonlar oluşturulmuştur. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız için düzenlenen kurslar devam edecek, ilimiz genelindeki kütüphanelerin fiziki koşulları iyileştirilecektir. Üniversitemizle işbirliği içerisinde konuya dikkati çekmek için konferanslar ve hızlı okuma kursları açılacaktır. Kitap tanıtımlarına ağırlık verilerek kitap fuarları düzenlenecek, en çok kitap okuyanlar ödüllendirilecektir. Kahvehanelerde ve hastanelerde okuma köşeleri oluşturulacak, kamu kurumlarında ve okullarda okuma saatleri düzenlenecektir" dedi.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ve katılımcıların önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 10:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?