2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir OSB'de toplu açılış

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde verilen desteklerle Kırşehir'de kurulan tesislerin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında desteklenen projelerden olan Altınışık Süt Ürünleri İşletmesi'nin açılış törenine Vali M. Lütfullah Bilgin, milletvekili Abdullah Çalışkan, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Belediye Başkan Vekili Berat Bıçakçı, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, iş adamları ve çiftçiler katıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'nde yürütülen çalışmalar ve proje hakkında açılış konuşmasını Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek yaptı. Projesi kaynakları ile yapılan Altınışık Süt İşleme Tesisi sahibi Mustafa Altınışık'ında bir konuşma yaptığı açılışta, daha sonra Vali Bilgin kürsüye çıktı. Vali Bilgin, kırsal alanda ekonomik gelişmeyi sağlamak ve üretimi teşvik etmek amacıyla hükümetin büyük destekler verdiğini söyledi.

Bilgin, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi ile tarım üreticileri desteklenerek elde edilen tarımsal üretimin işlenmesi, değerlendirilmesi, pazarlanması ve bu yönde faaliyet gösteren tesislerin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, ilimizde uygulanan proje ile 2 yem fabrikası, 1 kuruyemiş paketleme tesisi kurulmuş, 1 yem fabrikası ile 1 süt işleme tesisi modernize edilmiş, 6 hububat depolama silosu yapılarak 11 yatırımcıya 1 milyon 799 bin YTL, basınçlı sulama sistemi ve makine ekipman desteği kapsamında 135 yatırımcıya 1 milyon 6 bin YTL olmak üzere toplam 2 milyon 805 bin YTL hibe yardımı sağlanmıştır. Ayrıca, tarımsal üretim ve yatırım yapmak isteyen 6 yatırımcının müracaatı da Tarım ve Köyişleri Bakanlığımıza gönderilmiştir. Yapılan bu çalışmalar çiftçilerimizin ve tarımsal yatırımcıların ekonomik açıdan kalkınmasına doğrudan yapılan katkılardır. Sorumluluk sahibi olan herkesin ortak amacı, halkımızı mutlu kılmak, kalkınmış bir toplum ve ülke meydana getirmektir. İşte bu projelerde tarımla iştigal eden insanlarımızı ve tarımsal yatırımcıları kalkındırmaya yönelik olarak hükümetimizin ortaya koyduğu uygulamalardır. Yapılan bu desteklemelerle tarımsal alanda kapasite kullanımı ve verimlilik artacak, dolayısıyla bu sektörde faaliyet gösteren vatandaşlarımızın ekonomik gelirleri artacaktır. Huzurlarınızda, destekleme programını uygulamaya koyan Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve teşviklerin Kırşehir'de uygulanmasını sağlayan Sayın Milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında yenilenen ve inşa edilen tesislerin sahiplerine, çalışanlara ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcılara saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yatırımcı firmalar olan Altınışık Süt İşleme Tesisi, Kırşehir Yem Fabrikası, Kurt Yem Fabrikası, Altın Kardeşler Un Fabrikası, Kadir Altın, Aslantürkler Hububat Depolama Tesisi, Nur Tarım Kuru Gıda Paketleme Tesisi, İlci Tarım'ın sahiplerine plaketler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?